Το δράμα συνεχίζεται στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας, ακρωτηριασμένο βρέθηκε 9χρονο αγόρι

276

bellarus

Δεκάδες μετανάστες έχουν πεθάνει από το ψύχος – Τραγικές σκηνές στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας – Λευκορώσοι στρατιώτες δίνουν ακόμη και δακρυγόνα στους μετανάστες ώστε να περνούν στην Ευρώπη – Εκτιμάται ότι 4.000 μετανάστες βρίσκονται στα σύνορα

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η παγκόσμια κοινότητα το ασύλληπτο δράμα που εκτυλίσσεται στα συνορα της Λευκορωσίας, σε ένα πεδίο αντικρουόμενων συμφερόντων που θυμίζει εμπόλεμη ζώνη. Στη θλιβερή λίστα των θυμάτων της εργαλειοποίησης των μεταναστών ένα μικρό αγόρι από το Κουρδιστάν. Ο 9χρονος, με ακρωτηριασμένα και τα δύο πόδια του, βρίσκεται ανάμεσα στους χιλιάδες μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στα σύνορα μεταξύ Λευκορωσίας και Πολωνίας, προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Ταμάν, που παρά το ψύχος φοράει μόνο ένα ελαφρύ άνορακ, ζει στο ύπαιθρο μαζί με τους γονείς του, τον 11χρονο αδελφό του και την αδελφή του, μόλις επτά μηνών, κοντά στο συνοριακό φράχτη. Από την άλλη πλευρά, οι πολωνικές δυνάμεις ασφαλείας προσπαθούν να εμποδίσουν τους μετανάστες να περάσουν στο έδαφος της Πολωνίας.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα