Το ανανεωμένο Kia Stinger GT στην πίστα του Nurburgring

του Χρήστου Πρεβεζιάνου

51

Η facelift έκδοση του sedan μοντέλου της Kia «πιάστηκε» κατά τη διάρκεια δοκιμών που έκανε στη γνωστή Γερμανική πίστα, προκειμένου να είναι έτοιμο για την παρουσίαση του που θα γίνει μέσα στο 2020.

Μπορεί το Stinger GT να κυκλοφόρησε στην αγορά το 2017, ωστόσο η Kia έχει σχεδόν έτοιμη την ανανεωμένη έκδοση του, η οποία εντοπίστηκε έντονα καμουφλαρισμένη στην πίστα του Nurburgring κατά τη διάρκεια δοκιμών εξέλιξης.

Οι αλλαγές του Kia Stinger GT facelift δεν αναμένεται να είναι πολλές, αλλά θα εστιάζονται κυρίως στη σχεδίαση των φωτιστικών σωμάτων εμπρός και πίσω, στους νέους προφυλακτήρες με καινούργιους αεραγωγούς, στην ανασχεδίαση της γρίλιας, στον εξοπλισμό του μοντέλου που θα είναι πλουσιότερος, αλλά και μηχανικά όπου αναμένεται να είναι δυνατότερο.

Συγκεκριμένα πληροφορίες αναφέρουν πως το ανανεωμένο μοντέλο θα φορά το twin-turbo V6 3,3 λίτρων κινητήρα, που υπάρχει και τώρα κάτω από το καπό του, ο οποίος όμως θα γίνει ισχυρότερος και θα αποδίδει 380 άλογα και 528 Nm ροπής.

Το σίγουρο πάντως είναι πως θα μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο στην παρουσίαση του που θα γίνει τους ερχόμενους μήνες. Με πηγές μέσα από το περιβάλλον της εταιρείας να υποστηρίζουν πως αυτό πρόκειται να συμβεί τον Ιούλιο, ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού.