Τίτλος: «Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορωνοιού στη Μάλτα»

του Γιώργου Τσιάκα

407

Μάλτα - κορωνοϊός: Κανένα νέο κρούσμα στη χώρα για πρώτη φορά από την αρχή της κρίσης | ΣΚΑΪ

Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορωνοιού τις τελευταίες μέρες στο νησί των ιπποτών, τη Μάλτα. Χτές μόνο, αναφέρθηκαν 175 νέα κρούσματα Covid-19, ενώ μια 89χρονη απεβίωσε στο νοσοκομείο St.James Hospital.

Από την αρχή της πανδημίας έως σήμερα, έχουν χάσει τη ζωή τους 316 άνθρωποι, 22.657 έχουν νοσήσει, 19.663 έχουν αναρρώσει, 702.110 τέστ κορωνοιού έχουν γίνει έως τώρα στο πληθυσμό, ενώ 28.048 ασθενείς έχουν λάβει και τις δυο δόσεις του εμβολίου.

«Είμαι ικανοποιημένος, που η χώρα μας μπόρεσε να ελέγξει την πανδημία σε συνεργασία με τις υγειονομκές αρχές και χαρούμενος που είμαστε μπροστά σε σύγκριση με άλλες χώρες όσο αφορά το πρόγραμμα εμβολιασμού», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Αμπέλα.

«Στόχος είναι έως αύριο, να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι ηλικιωμένοι στους οίκους ευγηρίας και εντός δέκα ημερών να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή ανοσία», τόνισε ο Υπουργός Υγείας Chris Fearne.

Image preview

O υπουργός στρατηγικού σχεδιασμού Covid-19 υποστήριξε πως «καθήκον όλων των πολιτών είναι να τραβήξουν το ίδιο σχοινί και να τηρήσουν τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών, ενώ η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να προστατεύσει την υγεία των ανθρώπων, την οικονομία και τις θέσεις εργασίας».

Κλείνοντας, ο υπουργός τουρισμού Clayton Bartolo δήλωσε πως «επεκτείνετε το καθεστώς της οικονομικής βοήθειας στις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές για ένα ακόμη μήνα, όπως είναι τα μπάρ που θα λάβουν εφάπαξ ενίσχυση 3.587 ευρώ και οι σύλλογοι 1.575 ευρώ, με εξαίρεση τα κλάμπ που ανήκουν σε πολιτικά κόμματα, ενώ τα εστιατόρια θα λειτουργούν έως τα μεσάνυχτα επειδή δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που να δείχνουν ότι ευθύνονται για τη μετάδοση του ιού.

Μετά από ένα χρόνο πανδημίας όλοι θέλουν να επιστρέψουν στη κανονικότητα, δεν είμαστε μακρυά από το στόχο».