Την Κυριακή η Σύνοδος για τη Λιβύη με απούσα την Ελλάδα (;)

220

Επιβεβαίωσε σήμερα η Άνγκελα Μέρκελ την ημερομηνία για τη διεξαγωγή Συνόδου στο Βερολίνο για να συζητηθούν οι προσπάθειες ειρήνευσης στη Λιβύη, μετά και τις περιπλοκές στη ρωσική επιχείρηση να φέρει στο ίδιο τραπέζι Χάφταρ και Σαράτζ, καθώς ο πρώτος ζήτησε προθεσμία δύο ημερών για την υπογραφή της εκεχειρίας.

 

Το γραφείο της Γερμανίδας Καγκελαρίου σε ανακοινωθέν του αναφέρει ότι η κυρία Μέρκελ αποφάσισε να φιλοξενήσει τη συνάντηση μετά τις διαβουλεύσεις με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες.

Η Γερμανία έχει προσκαλέσει τον Φαγέζ αλ Σαράτζ, ο οποίος ηγείται της υποστηριζόμενης από τον ΟΗΕ κυβέρνησης στην Τρίπολη, αλλά και τον Στρατηγό Καλίφα Χάφταρ του αντίπαλου Λιβυκού Εθνικού Στρατού, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου.

Αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, τη Βρετανία, την Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Τουρκία, αλλά και αρκετές αφρικανικές και αραβικές χώρες έχουν προσκληθεί επίσης.

Απ’ ότι φαίνεται, η Ελλάδα δεν συμπεριλαμβάνεται στους προσκεκλημένους, ενώ σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είπε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι έχει υποβληθεί αίτημα συμμετοχής.