Θυμήθηκε τον Όργουελ ο Πέτσας για την καταστολή στο Κουκάκι

70

Τη δική του εκδοχή της πραγματικότητας επιχείρησε να δώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναγορεύοντας την καταστολή και την αστυνομική βία σε «μάθημα δημοκρατίας».

 

Ο κ. Πέτσας επέλεξε να αγνοήσει επιδεικτικά όσα συνέβησαν στο Κουκάκι το Σάββατο, όταν —περίπου μία ώρα μετά τις ανακαταλήψεις στις οδούς Ματρόζου 45 και Παναιτωλίου 21— έφτασαν στην περιοχή δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες επιδόθηκαν σε κυνηγητό και ξύλο κατά των συγκεντρωμένων, καθώς και σε εκτεταμένη χρήση χημικών.

Οι άνδρες των ΜΑΤ και των ομάδων ΔΕΛΤΑ, στο στιλ προηγούμενων αστυνομικών επιχειρήσεων, προέβησαν σε άγρια καταστολή της συγκέντρωσης αλληλεγγύης υπέρ των καταλήψεων που λάμβανε χώρα εκείνη την ώρα στην περιοχή. Οι αστυνομικοί κυνήγησαν τον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος στην οδό Γενναίου Κολοκοτρώνη, τρέποντάς τον σε φυγή προς την πλατεία Μελίνα Μερκούρη.


Από τα επεισόδια δεν έλειψαν οι τραυματισμοί πολιτών, καθώς και οι προσαγωγές ατόμων, κάποιες από τις οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Ακολούθως, οι δυνάμεις καταστολής, επιχειρώντας προφανώς να «ξεπλύνουν» την «ντροπή» που προκάλεσε η ομάδα των αντιεξουσιαστών, εισέβαλε ξανά στα δύο κτίρια, υπό την παρουσία εισαγγελέα. Άτομα που ήταν εντός των κτιρίων, προσπάθησαν να αποτρέψουν την είσοδο των αστυνομικών δυνάμεων, πετώντας τους πέτρες και μπογιές.

 

Οι αστυνομικοί, αφού εισέβαλαν τελικά στα κτίρια, προχώρησαν σε νέες συλλήψεις και προσαγωγές.

Η όλη επιχείρηση της αστυνομίας καταγράφηκε σε τηλεοπτικές κάμερες. Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθούσε την επιχείρηση μέσω drones, αναρτώντας στη συνέχεια τα σχετικά βίντεο στον ιστότοπο της αστυνομίας.

Επιχειρώντας σήμερα ο κ. Πέτσας να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, έκανε λόγο για «δολοφονικές επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών», προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι «οι συλληφθέντες-καταληψίες άσκησαν βία κατά των εκπροσώπων της δημοκρατικής πολιτείας που κλήθηκαν να υπερασπιστούν το Κράτος Δικαίου».

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Πέτσας —και βεβαίως η κυβέρνηση της Ν.Δ.— θα πρέπει πρώτα ο ίδιος να συνετιστεί από την… ίδια του τη δήλωση: «Να πάψει ο αυταρχισμός των λίγων να επιβάλλεται στη ζωή των πολλών».


Η δήλωση του Στ. Πέτσα

Μερικά λεπτά πραγματικών εικόνων και ήχων από το Κουκάκι αποκατέστησαν σήμερα, την αλήθεια απέναντι στα ψέματα.

Όλοι οι Έλληνες είδαν, άκουσαν και συμπεραίνουν: Οι παράνομες καταλήψεις δημοσίων και ιδιωτικών κτιρίων είναι γεγονός. Το ίδιο και οι δολοφονικές επιθέσεις με χυδαία συνθήματα εναντίον των αστυνομικών. Γεγονός είναι επίσης ότι οι συλληφθέντες-καταληψίες άσκησαν βία κατά των εκπροσώπων της δημοκρατικής πολιτείας που κλήθηκαν να υπερασπιστούν το Κράτος Δικαίου.

Όλοι οι Έλληνες είναι δίπλα στα όργανα του νόμου και τους δίνουν συγχαρητήρια. Γιατί χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει ελευθερία, ούτε δημοκρατία. Μοναδική παραφωνία ο ΣΥΡΙΖΑ: Λαλίστατος πριν από λίγες εβδομάδες, έπαθε αφωνία σήμερα.

Είναι καιρός, αντί να ανέχονται τους εχθρούς του Κράτους Δικαίου, ή ακόμη και να τους υποστηρίζουν, να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους. Οι εικόνες που παρακολουθήσαμε από το Κουκάκι ας γίνουν ένα μάθημα δημοκρατίας για όλους.

Χρέος μας, να γίνονται όλο και λιγότερες, ώστε να πάψει ο αυταρχισμός των λίγων να επιβάλλεται στη ζωή των πολλών.