Θρίλερ στην Εύβοια: Δολοφονία και όχι αυτοκτονία ο θάνατος του 33χρονου πατέρα και αγρότη από τα Ψαχνά

233

agrotis

«Τον κλείδωσαν στην αποθήκη και πέταξαν το κλειδί», λέει ο αδελφός του  Βαγγέλη Σαλή – «Αυτοί που το στήσανε ήταν καλοί σκηνοθέτες…»

Δολοφονία ήταν o θάνατος του νεαρού πατέρα και αγρότη Βαγγέλη Σαλή στα Ψαχνά Εύβοιας, αν και οι πρώτες ενδείξεις παρέπεμπαν σε αυτοκτονία

Η δικαιοσύνη έχει πειστεί πως πρόκειται για δολοφονία, γι’ αυτό και άσκησε δίωξη κατ΄ αγνώστων για ανθρωποκτονία. Η υπόθεση όμως μπαινοβγαίνει στο αρχείο με τον αδελφό και τη μητέρα του να παλεύουν για να βγει στο φως η αλήθεια.

Ο άτυχος 33χρονος βρέθηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, μέσα σε μία αποθήκη στα χωράφια του από έναν εργάτη του. Δίπλα του ένα μπουκάλι με φυτοφάρμακο, διαφορετικό από αυτό που ανιχνεύτηκε στην πορεία στον οργανισμό του. Ήταν Τρίτη 24 Μαΐου 2016 όταν κατέληξε στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ»  βρέθηκε στην Εύβοια και στο σημείο της δολοφονίας. Στο χωριό Καστέλα η οικογένεια διατηρεί χωράφια και ο δημοσιογράφος της εκπομπής μίλησε με τον αδελφό του Βαγγέλη Σαλή.

«Τον κλείδωσαν και πέταξαν το κλειδί…»

«Ήταν μεσημέρι και ήμουν στη λαϊκή μαζί με τη μητέρα μου. Ο αδελφός μου ήταν σε μία καφετέρια για να πάρει καφέ. Ο ιδιοκτήτης τον είδε μια χαρά, συνομίλησαν και στο δρόμο για τα χωράφια συνάντησε έναν φίλο του, με τον οποίο κανόνισαν να βρεθούνε για να τα πουν. Λίγη ώρα αργότερα τον βρήκε ο εργάτης μέσα στην αποθήκη. Η πόρτα ήταν κλειδωμένη απ’ έξω και το κλειδί πεταμένο στο ενάμισι μέτρο μακριά. Δεν μπορεί να έχει αυτοκτονήσει και να είναι κλειδωμένα απ’ έξω. Με το που τον είδε ο αδελφός μου, σήκωσε τα χέρια του σαν να του ζητούσε βοήθεια. Τον είδε σαν Θεό του. Ο εργάτης τον σήκωσε, τον μετέφερε στο αυτοκίνητό του αλλά δεν έβρισκε το κλειδί. Το βρήκε λίγο πιο μετά κάτω από το κάθισμα του οδηγού. Ήταν σαν κάποιος να ήθελε να καθυστερήσει τη μεταφορά του στο νοσοκομείο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αδελφός του Βαγγέλη Σαλή.