Θεσσαλονίκη: Τρεις μόλις ημέρες πριν από την έφοδο της αστυνομίας οι Βρετανοί είχαν νοικιάσει την πολυτελή βίλα

478

thess-koka-arthro

Με τον ιδιοκτήτη φέρεται να είχε επικοινωνήσει πρόσωπο που παρουσιάστηκε ως «μεσίτης από την Αθήνα» – Βίντεο ντοκουμέντο από την έφοδο της ΕΛΑΣ – Δείτε φωτογραφίες από το «φρούριο» στο οποίο είχε βρει καταφύγιο το διεθνές κύκλωμα με τα 300 κιλά κοκαΐνης

Σενάριο κινηματογραφικής ταινίας θυμίζει η υπόθεση με τα 300 κιλά κοκαΐνης για την οποία συνελήφθησαν τέσσερις Βρετανοί, που διατηρούσαν βίλα-κρησφύγετο στη Θεσσαλονίκη. Λίγες ώρες αφότου κυκλοφόρησε το βίντεο από τη στιγμή που η ελληνική αστυνομία κάνει έφοδο στην πολυτελή κατοικία, αποκαλύπτονται – μέσα από ρεπορτάζ του protothema.gr – πληροφορίες για το σπίτι.

Όπως προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία, οι τέσσερις αλλοδαποί είχαν νοικιάσει την πολυτελή κατοικία την περασμένη Δευτέρα, μόλις – δηλαδή – τρεις ημέρες πριν από την έφοδο της αστυνομίας και τη σύλληψή τους.

Η επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη

Με τον ιδιοκτήτη φέρεται να είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά πρόσωπο που παρουσιάστηκε ως μεσίτης από την Αθήνα και είπε ότι πελάτες του αναζητούν κατοικία. Ο ιδιοκτήτης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συνάντησε τη Δευτέρα δύο από τους συνολικά τέσσερις Άγγλους και αφού πήρε προκαταβολή έδωσε τα κλειδιά, χωρίς να έχει ιδέα για την χρήση που σκόπευαν να κάνουν στο σπίτι του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο αλλοδαποί τού είχαν αναφέρει ότι ήταν επιχειρηματίες και ότι θα άνοιγαν μεγάλη επιχείρηση επίπλων στην περιοχή γι’ αυτό διάλεξαν τη συγκεκριμένη κατοικία.

Η έφοδος των πάνοπλων αστυνομικών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης. Απόλυτα οργανωμένα και ακολουθώντας το επιχειρησιακό σχέδιο, περικύκλωσαν το σπίτι, κατάφεραν να εντοπίσουν τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών και να περάσουν χειροπέδες στους τέσσερις Βρετανούς.

Πρόκειται για άτομα ηλικίας 38, 48, 45 και 52 ετών, εκ των οποίων οι δύο αποτελούν ηγετικά στελέχη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα