Θεσσαλονίκη: Σήμερα η μεταμόσχευση των κερατοειδών της 21χρονης Εμμανουέλας

106

emma_2

Η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

Δώρα ζωής συνεχίζει να δίνει η 21χρονη Έμμα, η φοιτήτρια από την Κρήτη που παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από 26χρονο Αλβανό σε δρόμο της Θεσσαλονίκης, καθώς για σήμερα (5/12) έχει προγραμματιστεί η μεταμόσχευση των κερατοειδών της κοπέλας.

Η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί στις 12 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόφαση της 21χρονης να δωρίσει τα όργανά της την οποία είχε μεταφέρει σε ανύποπτο χρόνο στους γονείς της, η καρδιά της χτυπάει στο στήθος μιας 40χρονης γυναίκας η οποία είναι μητέρα ενός παιδιού. Όπως είχαν δηλώσει οι γιατροί μετά την ολοκλήρωση της μεταμόσχευσης, η λήπτρια «είχε καρδιακή ανεπάρκεια τελικού σταδίου, υποστηριζόταν με δυο μηχανήματα και έπρεπε να μεταμοσχευθεί».

Ο ένας από τους νεφρούς της Έμμας δόθηκε σε μια γυναίκα η οποία τα τελευταία δέκα χρόνια πήγαινε τρεις φορές την εβδομάδα για αιμοκάθαρση στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» με τον συζυγό της να μεταφέρει μέσα από το protothema.gr τις ευχαριστίες του στην οικογένεια της άτυχης φοιτήτριας.

Το ήπαρ της 21χρονης Εμμανουέλας μεταμοσχεύθηκε σε έναν 64χρονο άνδρα από τα Γρεβενά με τους γιατρούς να εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της υγείας του.