Θεσσαλονίκη: Επί ποδός η ΕΛΑΣ για το ντέρμπι – Συνοδεία της αστυνομίας στην Τούμπα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ

111

thessaloniki-astynomia-makkΙσχυρές δυνάμεις στο κέντρο και γύρω από την Καμάρα, όπου κάλεσαν σε συγκέντρωση οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, παρά την απαγόρευση

Αυστηρά είναι τα μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη εν όψει τον αγώνα μεταξύ του Άρη και του ΠΑΟΚ, σήμερα στις 20:00, την ώρα που οπαδοί του ΠΑΟΚ είχαν καλέσει σε συγκέντρωση στην Καμάρα στις 3 το μεσημέρι, παρά την απαγόρευση.

Από χθες, η αστυνομία με ανακοίνωσή της έχει ήδη απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις σε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων και τμήμα του παραλιακού μετώπου, από τις 08:00 έως και τις 20:00 λόγω του ντέρμπι.

Απομακρύνουν οπαδούς στη Θεσσαλονίκη (1)
Απομακρύνουν οπαδούς στη Θεσσαλονίκη (2)

Παρά την απαγόρευση, οι σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ με ανακοίνωσή τους προανήγγειλαν συγκέντρωση στην Καμάρα για τις 15:00 και πορεία προς το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς», όπου έχει καταλύσει η αποστολή. Ανέφεραν μάλιστα ότι θα παρακολουθήσουν τον αγώνα σε γιγαντοοθόνη στην Τούμπα, εκεί όπου θα πάει και η αποστολή της ομάδας για τους πανηγυρισμούς, εφόσον κερδίσει τον αγώνα και άρα το πρωτάθλημα.

Ισχυρότατες δυνάμεις της αστυνομίας συνόδευαν τους οπαδούς που πήγαιναν προς το γήπεδο της Τούμπας, όπου θα δουν τον αγώνα σε γιγαντοοθόνες. Παράλληλα, οι αστυνομικοί απομάκρυναν τον κόσμο που ερχόταν στην Καμάρα.

astynomia-thessaloniki-13
astynomia-thessaloniki-12
astynomia-thessaloniki-11
astynomia-thessaloniki-10
astynomia-thessaloniki-9
thessaloniki-astynomia-8
thessaloniki-astynomia-6
thessaloniki-astynomia-5
thessaloniki-astynomia-4
thessaloniki-astynomia-3
thessaloniki-astynomia-2
thessaloniki-astynomia-1
Στην Καμάρα βρίσκονταν από νωρίς το απόγευμα αστυνομικοί, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ, δίκυκλα και προσωπικό της Ασφάλειας είχαν αναπτυχθεί περιμετρικά, διώχνοντας μάλιστα μεμονωμένα άτομα που έφταναν στο σημείο. Σε ετοιμότητα ήταν και μια αύρα.

Παράλληλα ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονταν και σε όλο το κέντρο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιώντας ελέγχους και απαγορεύοντας τους οπαδούς να φτάσουν στην Καμάρα.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης είχε ανακοινώσει μια ευρεία ζώνη απαγόρευσης κάθε είδους συγκεντρώσεων και πορειών υπό τον φόβο επεισοδίων.

Με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης απαγορεύεται η πραγματοποίηση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων και κάθε είδους πιθανών πορειών στις παρακάτω περιοχές:

«Στην περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς: Αγνώστου Στρατιώτου-Αγ.Δημητρίου – Μακεδονικής Αμύνης – Ολύμπου – Ελ. Βενιζέλου – Λ. Νίκης – Καρόλου Ντηλ-Καστριτσίου – Μητρ. Γενναδίου – Φιλίππου – Αγνώστου Στρατιώτου

» Στην περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς: Αρμενοπούλου-Νικ. Σκλάβου – Ιασωνίδου- Εγνατία-Παλαιών Πατρών Γερμανού- Τσιμισκή – Κούσκουρα – Βογατσικού – Λ.Νίκης-30ης Οκτωβρίου-Λ. Μεγ. Αλεξάνδρου-Μ. Μπότσαρη-Αλ. Παπαναστασίου-Λ. Κων. Καραμανλή-Εγνατία-Εθνικής Αμύνης-Αρμενοπούλου,

» Στην πλατεία-μνημείο Λ. Πύργου και την εφαπτόμενη σ’ αυτήν πλατεία αγαλμάτων Μ. Αλεξάνδρου και Κ. Καραμανλή, σε όλη την έκταση αυτών που οριοθετείται από τις οδούς Λ. Νίκης-30ης Οκτωβρίου – Μ. Αλεξάνδρου και

» Σε όλο το πλακόστρωτο της παραλίας που περικλείεται από τις οδούς Λ. Νίκης – 30ης Οκτωβρίου – Λ. Μεγ. Αλεξάνδρου έως το σημείο που η Λ. Μεγ. Αλεξάνδρου τέμνεται με την οδό Μ. Μπότσαρη (άρθρο 7 Ν.4703/2020 & άρθρο 8 π.δ/τος 73/2020)».