Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα – Ιατροδικαστής Λέων: Επιστήμονες άθελα ή εσκεμμένα θόλωσαν την εικόνα

235

«Πολλοί προβληματιστήκατε για το αν ήταν τελικά έγκλημα ο θάνατος των τριών παιδιών – Η περίοδος αυτή θα τελειώσει με τις δύο ιατροδικαστικές πραγματογνωμοσύνες» έγραψε στο Twitter ο ιατροδικαστής

Επιχειρώντας να ξεδιαλύνει το τοπίο των αμφιβολιών στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων έγραψε στο Twitter πως αναμένονται δύο ιατροδικαστικές πραγματογνωμοσύνες που θα βάλουν τέλος στην αβεβαιότητα.

Την ίδια στιγμή, ο κ.Λέων μίλησε για «επιστήμονες που άθελα ή εσκεμμένα θόλωσαν την ”εικόνα”».

Το σχόλιο του ιατροδικαστή στο Twitter έχει ως εξής: «Πολλοί προβληματιστήκατε για το αν ήταν τελικά έγκλημα ο θάνατος των τριών παιδιών. Είναι εύλογος προβληματισμός αφού βρέθηκαν ακόμα και επιστήμονες που άθελα ή εσκεμμένα θόλωσαν την «εικόνα». Η περίοδος αυτή θα τελειώσει με τις δύο ιατροδικαστικές πραγματογνωμοσύνες».

Μέσα στην εβδομάδα το πόρισμα για Ίριδα, Μαλένα – Κοινή η αιτία θανάτου

Πολύ κοντά στη λύση του μυστηρίου των θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας Δασκαλάκη φαίνεται ότι βρίσκονται οι αρχές καθώς οι ιατροδικές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλογρίάς μέχρι την Παρασκευή θα έχουν παραδώσει τις εκθέσεις τους. Όπως ανέφερε ο Alpha στην έκθεση των ιατροδικαστών αναφέρεται ξεκάθαρα η αιτία θανάτου η οποία είναι κοινή και για τα δύο κοριτσάκια.

Σύμφωνα με τον Alpha τα περισσότερα στοιχεία που έριξαν φως στην υπόθεση προήλθαν από τις ιστολογικές εξετάσεις της Ιριδας, το 3,5 μηνών βρέφος που πέθανε στην κούνια του σπιτιού του με την μητέρα, αλλά και τη θεία της Δήμητρα Πισπιρίγκου να είναι οι μόνες παρούσες.

Στο μεταξύ στην Πάτρα αναμένεται κλιμάκιο του τμήματος ανθρωποκτονιών, προκειμένου να πάρει καταθέσεις από δέκα πρόσωπα που έχουν εμπλοκή στην υπόθεση.

Πρόκεται για τον ίδιο τον Μάνο Δασκαλάκη, τη Δήμητρα Πισπιρίγκου, την Ελένη Λεγάτου (μητέρα Ρούλας Πισπιρίγκου), τον πατριό της Ρούλας Πισπιρίγκου, τον πατέρα και τη μητέρα του Μάνου Δασκαλάκη, τη νονά της Τζωρτζίνας, τον Γιάννη (εξωσυζυγική σχέση Ρούλας), μία γειτόνισσα (είχε σχέσεις με την οικογένεια και κρατούσε την Τζωρτζίνα) καθώς και την «νταντά» της Τζωρτζίνας (πρόκειται για φίλη του ζευγαριού που κρατούσε συχνά το παιδί όταν υπήρχαν διενέξεις, τσακωμοί και χωρισμοί).