Τεράστια κύματα ύψους έως 30 μέτρα στη Βρετανία 

169

Τερατώδη κύματα φτάνουν σήμερα από τον Ατλαντικό στη Μεγάλη Βρετανία, συνοδευόμενα από καταρρακτώδεις βροχές και θυελλώδεις ανέμους που θα επηρεάσουν σχεδόν ολόκληρη τη χώρα, η οποία δεν έχει συνέλθει ακόμα από την κακοκαιρία της προηγούμενης εβδομάδας.

 

Ο στρατός του Ηνωμένου Βασιλείου έχει επιστρατευτεί για να βοηθήσει τους κατοίκους που επλήγησαν από τις πλημμύρες στο βόρειο τμήμα, το οποίο όπως και η νότια Σκοτία αναμένεται να επηρεαστεί ιδιαίτερα από το μεσημέρι του Σαββάτου και μετά.

Μέχρι στιγμής η ταχύτητα των ανέμων έφτασε τα 92 χιλιόμετρα την ώρα και το ύψος των κυμάτων τα 30 μέτρα ύψος, σύμφωνα με το Κέντρο Πρόγνωσης Ωκεανών της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ.

Πρόκειται για την τέταρτη καταιγίδα του φετινού χειμώνα, που πήρε το όνομα «Dennis», και έχει προκαλέσει ήδη προβλήματα στις μετακινήσεις. Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν ακυρώσει προληπτικά εκατοντάδες πτήσεις από το Λονδίνο και άλλα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις και ακυρώσεις και στα δρομολόγια των τρένων.

Δεδομένου ότι η βροχή θα πέσει σε ήδη βρεγμένα εδάφη, η αρμόδια υπηρεσία προειδοποίησε ότι το νέο κύμα κακοκαιρία μπορεί να είχε χειρότερο από την «Κιάρα» που την περασμένη εβδομάδα σάρωσε πολλές χώρες της Ευρώπης προκαλώντας το θάνατο οκτώ ανθρώπων, δύο εκ των οποίων στο Ηνωμένο Βασίλειο.