Τέμπη: Σε 2,5 μήνες και με ελλιπή εκπαίδευση τον «βάφτισαν» σταθμάρχη – Νέα ντοκουμέντα στο «φως»

141

Τι δείχνουν αποκαλυπτικά έγγραφα.

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον σταθμάρχη Λάρισας που είχε βάρδια τη μοιραία νύχτα της τραγωδίας στα Τέμπη και κατά πόσον ήταν ικανός να αναλάβει το συγκεκριμένο νευραλγικό πόστο καθώς όπως προκύπτει ακόμα και η θεωρητική εκπαίδευση που έκανε ήταν ελλιπής

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη, Βασίλη Λαμπρόπουλου, το έγγραφο της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του ΟΣΕ προσδιορίζει τη χρονική διάρκεια την οποία είχε η εκπαίδευση των σταθμαρχών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο έγγραφο, η θεωρητική εκπαίδευση των σταθμαρχών έχει διάρκεια 712 ωρών. Η εκπαίδευση γίνεται 6 φορές την εβδομάδα για 8 ώρες την ημέρα.

Μάλιστα στο έγγραφο αναφέρεται επίσης πως η μαθητεία θα διεξαχθεί σε δύο κύκλους. Συγκεκριμένα για το Τμήμα της Αθήνας αναφέρεται πως θα γίνει στο Εκπαιδευτικό Κέντρο του ΟΣΕ στον Ρέντη και στην αίθουσα VIP του Επιβατικού Σταθμού Θεσσαλονίκης για το Τμήμα Θεσσαλονίκης.

Το Live News αποκάλυψε πως ο 59χρονος κατηγορούμενος «βαπτίστηκε» σταθμάρχης μόλις σε 2,5 μήνες, καθώς σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε στην απολογία του η εκπαίδευσή του διήρκησε από την 1η Αυγούστου 2022 έως τις 21 Οκτωβρίου 2022.

«Την 1η Αυγούστου του 2022 ξεκίνησε η θεωρητική μου εκπαίδευση η οποία και είχε διάρκεια έως τις 21 Οκτωβρίου του 2022».

Αν υπολογίσει κάποιος τις ημέρες και τις ώρες της θεωρητικής εκπαίδευσης χωρίς τις πιθανές αργίες τότε βγαίνει ένα γινόμενο σχεδόν 500-600 ωρών αλλά σίγουρα δεν είναι 712 ώρες που προβλέπεται. Δηλαδή αν ισχύουν τα όσα είπε ο σταθμάρχης χάνονται περίπου 100-200 μαθημάτων.