Ταυτότητα της Ημέρας: Τι έγινε σαν σήμερα

της Ελευθερίας Καραμπίνη
28.11.2019 | 09:20 Σχολιάστε αυτό το άρθρο
Print This Post

Σχετική εικόνα

Έχουμε ήδη μπει σε κλίμα Χριστουγεννιάτικο καθως σε λιγότερο από ένα μήνα έρχονται τα Χριστούγεννα. Τι έγινε όμως τα προηγούμενα χρόνια σαν σήμερα ? Ποια είναι η ταυτότητα της ημέρας?

Σαν σήμερα το 587 π.Χ. Ο βασιλιάς Γκούντραμ της Βουργουνδίας αναγνωρίζει τον Χιλδεβέρτο Β΄ ως κληρονόμο του ενώ το  1443 μ.Χ  Ο Σκεντέρμπεης και οι δυνάμεις του απελευθερώνουν την Κρούγια στην κεντρική Αλβανία και υψώνουν την αλβανική σημαία.

Το 1811 στις 28 Νοεμβρίου  Το Κοντσέρτο για πιάνο Αρ. 5 σε Μι♭+, έργο 73 του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν κάνει πρεμιέρα στη Λειψία ενώ το 1821 έχουμε την Ημέρα Ανεξαρτησίας του Παναμά: Ο Παναμάς ανεξαρτητοποιείται από την Ισπανία και εισχωρεί στη Μεγάλη Κολομβία.

Το 1910 το Κόμμα Φιλελευθέρων με αρχηγό τον Ελευθέριο Βενιζέλο κερδίζει τις δεύτερες ελληνικές βουλευτικές εκλογές αυτής της χρονιάς ενώ τρία χρόνια αργότερο -το 1912 – η Αλβανία ανακηρύσσει την ανεξαρτησία της από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Στις 28 Νοεμβρίου 1960 η  Μαυριτανία αποκτά την ανεξαρτησία της από τη Γαλλία ενώ την ίδια ημέρα το 1964 πραγματοποιείται το Πρόγραμμα Μάρινερ όπου η  NASA εκτοξεύει το σκάφος Μάρινερ 4 με προορισμό τον Άρη.

Ωστόσο σαν σήμερα έχουν γεννηθεί και πολύ σημαντικοί ανθρωποι:

Σαν σήμερα το 1947 γεννήθηκε η Μαρία Φαραντούρη, Ελληνίδα τραγουδίστρια ενώ  στις 28 Νοεμβρίου 1960 ήρθε στη ζωη ο Τζον Γκαλιάνο, Βρετανός σχεδιαστής μόδας.

Πηγή πληροφοριών: Wikipedia

 Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.