Τακτική διαχωρισμού για τους μετανάστες! Οι ”καλοί” εδώ οι ”κακοί” αλλού – Ελληνικό και Κόρινθος ”κληρώνουν”

Πρόσφυγες  αποχωρούν με λεωφορεία από το γήπεδο του Ταεκβοντό, τη  Δευτέρα 28  Σεπτεμβρίου 2015. Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αποφάσισε οι πρόσφυγες να μεταφερθούν και να εγκατασταθούν από το Ταεκβοντό σε κτίριο των πρώην ολυμπιακών εγκαταστάσεων στην περιοχή του παλιού αεροδρομίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Πρόσφυγες αποχωρούν με λεωφορεία από το γήπεδο του Ταεκβοντό, τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015. Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αποφάσισε οι πρόσφυγες να μεταφερθούν και να εγκατασταθούν από το Ταεκβοντό σε κτίριο των πρώην ολυμπιακών εγκαταστάσεων στην περιοχή του παλιού αεροδρομίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Πλήρες είναι το αλαλούμ και τα «πίσω-μπρος» της κυβέρνησης σχετικά με τη διαχείριση του τεράστιου όγκου των μεταναστών και προσφυγων που βρίσκονται στη χώρα.

Ενδεικτικό της πλήρης σύγχυσης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι ενώ χθες θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί η μετεγκατάσταση των εκατοντάδων ανθρώπων από το κλειστό του Ταε Κβον Ντο στο κλειστό του χόκεϊ στο Ελληνικό αυτό δεν μπορούσε να γίνει καθώς το δεύτερο γήπεδο δεν ήταν σε κατάσταση να φιλοξενήσει κανέναν όπως αποτυπώνουν και οι φωτογραφίες που έφερε στη δημοσιότητα το protothema.gr.

Την ίδια ώρα σε μια προσπάθεια να αποφορτίσει την κατάσταση η κυβέρνηση εφαρμόζει την τακτική άλλων ευρωπαϊκών χωρών διαχωρίζονας τους μετανάστες σε «καλούς» και «κακούς». Στην πρώτη κατηγορία φαίνεται ότι εντάσσονται οι πρόσφυγες οι οποίοι προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες (Συρία, Ιράκ, Ερυθραία, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία) και δικαιούνται άσυλο και για τους οποίους προκρίνεται η μετακίνηση στο Ελληνικό. Στη δεύτερη κατηγορία φαίνεται να εντάσσονται οικονομικοί μετανάστες, όπως οι Μαροκινοί, και οι οποίοι μεταφέρονται στο κέντρο κράτησης της Κορίνθου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο Ελεύθερος Τύπος αυτή η τακτική πρόκειται να εφαρμόζεται και στο μέλλον με βασικό κριτήριο τη χώρα προέλευσης του κάθε αλλοδαπού.

Και σαν μην έφτανε αυτό, άλλα δύο λεωφορεία γεμάτα μετανάστες έφθασαν την Τετάρτη στην Αθήνα από την Ειδομένη. Το πρώτο έφθασε στις 3 το μεσημέρι και το δεύτερο στις 5 το απόγευμα χωρίς να έχει ληφθεί ούτε γι’ αυτή τη «φουρνιά» μεταναστών κάποια απόφαση προορισμού.Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.