Τα προϊόντα μακιγιάζ έχουν ημερομηνία λήξης – Πότε πρέπει να τα πετάξετε

μακιγιαζΑκόμα και τα προϊόντα μακιγιάζ έχουν ημερομηνία λήξης. Μάθετε ποια είναι!

 

Lipstick & Lip Gloss

Μπορούν να διατηρηθούν από 18 μήνες έως και 2 χρόνια. Καλό θα είναι να καθαρίζετε συχνά το βουρτσάκι που υπάρχει στα gloss καθώς μπορεί να μαζέψει βακτήρια.

 

Blush , Bronzers & Eyeshadows

Τα ρουζ σε μορφή πούδρας, τα bronzer αλλά και οι σκιές ματιών ζουν κατά μέσο όρο 1,5 χρόνο ενώ αν βρίσκονται σε υγρή μορφή έχουν περίπου 1 χρόνο ζωής. Στα ρουζ επίσης, σημαντικό ρόλο παίζουν τα πινέλα. Φροντίστε να τα πλένετε τουλάχιστον κάθε δύο εβδομάδες με σαμπουάν και να βεβαιώνεστε ότι έχουν στεγνώσει πολύ καλά, προτού τα τοποθετήσετε ξανά στο νεσεσέρ σας.

Nail polish

Τα βερνίκια νυχιών έχουν έως και 1 έως και 1,5 χρόνο ζωής. Αυτό εξαρτάται φυσικά και από το πόσο συχνά τα ανοίγουμεκαι έρχονται σε επαφή με τον αέρα.

Eye & Lip Pencils

Είναι τα καλλυντικά που έχουν τον μεγαλύτερο χρόνο ζωής αφού αυτός ανέρχεται στα 3 χρόνια.

 

Foundation & Concealer

Tα υγρά concealer και τα make up έχουν μέσο όρο ζωής 1 χρόνο από την στιγμή που τα ανοίξουμε. Όσα foundation είναι σε στέρεα μορφή διατηρούνται λίγο περισσότερο. Περίπου για 1,5 χρόνο. Για καλύτερη ποιότητα, διατηρήστε τα σε ξηρό και δροσερό μέρος και όχι στην τουαλέτα, λόγω υδρατμών.

Ενυδατική κρέμα:

Το πιο σημαντικό καλλυντικό. Στη συσκευασία πρέπει πάντα να αναγράφεται και η ημερομηνία λήξης της. Όταν είναι κλεισμένη σε βαζάκι, χρησιμοποιείται μέχρι και 6 μήνες από την στιγμή που την ανοίξετε. Αν όμως, πρόκειται για σωληνάριαο μέσος όρος αυξάνεται κατά 6 μήνες.Αν η κρέμα είναι σε βαζάκι, πάρτε την ποσότητα της ενυδατικής που θέλετε με μπατονέτα μιας χρήσης. Έτσι, θα την διατηρήσετε καθαρή για περισσότερο χρόνο. Επιπλέον, προτιμήστε τις κρέμες με τα λιγότερα ml. Μπορεί να είναι αναλογικά πιο ακριβές, σε σχέση με εκείνες που περιέχουν περισσότερο προϊόν, αλλά είναι ακριβώς η ποσότητα που θα χρειαστείτε για 6 μήνες.

Mascara & Eyeliner

Προσοχή! Το υγρό περιβάλλον είναι εστία μικροβίων. Για τον λόγο αυτό η mascara αλλά και το eyeliner είναι από τα προϊόντα τα οποία ζουν λιγότερο και ενδείκνυται να τα ανανεώνουμε κάθε 3 μήνες ενώ έχουν όριο ζωής τους 6 μήνες. Το μυστικό είναι το βουρτσάκι : Το ανανεώνουμε πλένοντας και στεγνώνοντας το πολύ καλά.Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.