Συρία: Ο στρατός βομβάρδισε θύλακα ανταρτών στην Ντεράα – Έξι νεκροί

210

Συρία: Ο στρατός βομβάρδισε τον θύλακα των ανταρτών στην Ντεράα -Αναφορές  για 6 νεκρούς | ΣΚΑΪ

Ο στρατός σε ανακοίνωσή του σημείωσε ότι «χάνει την υπομονή του» με «τις ένοπλες ομάδες και τους τρομοκράτες» που δρουν στην περιοχή

Ο συριακός στρατός βομβάρδισε τον τελευταίο θύλακα των ανταρτών στην πόλη Ντεράα σήμερα, σε μια από τις αιματηρότερες επιθέσεις του κατά την πολιορκία αυτού του λίκνου της συριακής εξέγερσης, ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής.

Ο στρατός απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες αλλά σε ανακοίνωσή του σημείωσε ότι «χάνει την υπομονή του» με «τις ένοπλες ομάδες και τους τρομοκράτες» στην περιοχή αυτήν.

Μια μονάδα του στρατού, με τη στήριξη Ιρανών παραστρατιωτικών, εμποδίζει τις παραδόσεις τροφίμων και καυσίμων στην Ντεράα αλ Μπαλάντ, πιέζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τους αντάρτες να παραδοθούν, τρία χρόνια αφότου οι κυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής αυτής, κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία.

«Χρησιμοποιούν αδιακρίτως τους λεγόμενους πυραύλους-ελέφαντες», είπε ένας τοπικός αξιωματούχος, ο Άμπου Τζιχάντ αλ Χοράνι, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters. Στο βάθος ακούγονταν εκρήξεις.

Οι κάτοικοι είπαν ότι ανέσυραν έξι νεκρούς από τα βομβαρδισμένα σπίτια στο κέντρο της Ντεράα, της συνοικίας όπου οργανώθηκαν οι πρώτες, ειρηνικές διαμαρτυρίες εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ το 2011.