Συντριβή Boeing 737 στην Κωνσταντινούπολη – Μαρτυρίες: Αγγίξαμε το έδαφος και… απογειωθήκαμε ξανά

323

Από τους 180 τραυματίες, τουλάχιστον 90 πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία – Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στο δυστύχημα μεταξύ των 177 επιβατών και του εξαμελούς πληρώματος – Έρευνα σε βάρος των πιλότων για εγκληματική ενέργεια.

 

Οι δραματικές ώρες που επικράτησαν κατά τη συντριβή του Boeing 737 – 800,  στο αεροδρόμιο  «Σαμπιχά Γκιοκτσέν» της Κωνσταντινούπολης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και εκατοντάδες άλλοι να τραυματισθούν, συγκλονίζουν μέσα από τα λόγια επιβατών.

Επιβάτες του αεροσκάφους της Pegasus Airlines, που βγήκε την Τετάρτη εκτός του διαδρόμου προσγείωσης, αφηγούνται τα δραματικά λεπτά του δυστυχήματος, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 3 ανθρώπων και τον τραυματισμό 180.

Η Ρουμέισα Ντεμιρτάς ταξίδευε με τον σύζυγό της Σερέφ, όταν εκτυλίχθηκε η τραγωδία.

Περιέγραψε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ότι το αεροσκάφος είχε αναπτύξει πολύ μεγάλη ταχύτητα, κατά τη διαδικασία της προσγείωσης.

«Το αεροσκάφος είχε κομματιαστεί»

«Αγγίξαμε το έδαφος και ένιωσα σαν να απογειωνόμασταν ξανά… Το αεροσκάφος πήρε ύψος για δεύτερη φορά, έπεσε σε μία λακκούβα και στη συνέχεια συνειδητοποίησα πόσο σοβαρή ήταν η κατάσταση, καθώς το αεροσκάφος είχε κομματιαστεί» εξήγησε η επιβάτισσα.

Η Ρουμέισα Ντεμιρτάς αφηγήθηκε πως χρειάστηκε να τραβήξει τον σύζυγό της από τα συντρίμμια του αεροπλάνου, καθώς εκείνος είχε σπάσει το ισχίο του και τον ώμο του.

Από την πλευρά του, ο Σερέφ Ντεμιρτάς περιέγραψε:

«Ακούσαμε την ανακοίνωση ότι προσγειωνόμαστε στην Κωνσταντινούπολη. Λίγο μετά την ανακοίνωση, το αεροπλάνο προσγειώθηκε. Άκουσα τη συντριβή. Επικράτησε πανικός μεταξύ των επιβατών. Ο κόσμος ούρλιαζε».

«Ένας άνδρας με έσπρωξε, έτσι κατάφερα να βγω»

«Ένας άνδρας με έσπρωξε, η γυναίκα μου με τράβηξε από κάτω. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερα να βγω» συμπλήρωσε.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στο δυστύχημα μεταξύ των 177 επιβατών και του εξαμελούς πληρώματος.

Από τους 180 τραυματίες, τουλάχιστον 90 πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία, έγινε γνωστό από τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με μήνυμα του Αλί Γερλικαγιά στο Twitter: «92 επιβάτες εκ των συνολικά 180, που είχαν τραυματιστεί στο αεροπορικό δυστύχημα στο διεθνές αεροδρόμιο Sabiha Gokcen πήραν εξιτήριο έως τις 20.30 τοπική ώρα».

Δέκα τέσσερις από τους 88 τραυματίες νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.