Σύνοδος G7: Η Βρετανίδα ΥΠΕξ ζητά περισσότερα όπλα για την Ουκρανία και νέες κυρώσεις στη Ρωσία

99

ypex_g7

Η Λις Τρας θεωρεί ότι οι περαιτέρω κυρώσεις θα διατηρήσουν την πίεση στον Βλαντίμιρ Πούτιν – Για «πολύ ισχυρή ενότητα» της G7 έκανε λόγο ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών

Την παράδοση περισσότερων όπλων στην Ουκρανία και την επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία ζήτησε από τη Σύνοδο της G7 η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Λις Τρας.

«Είναι πολύ σημαντικό αυτήν την στιγμή να διατηρηθεί η πίεση στον Βλαντίμιρ Πούτιν παραδίδοντας περισσότερα όπλα στην Ουκρανία και αυξάνοντας τις κυρώσεις» κατά της Μόσχας, τόνισε προσερχόμενη στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της G7 στη βόρεια Γερμανία.

«Πολύ ισχυρή ενότητα» της G7

Παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λεντριάν χαιρέτισε σήμερα την «πολύ ισχυρή ενότητα» των χωρών της G7 για την υποστήριξη του αγώνα της Ουκρανίας απέναντι στη Ρωσία «ως τη νίκη».

Οι υπουργοί Εξωτερικών της G7, οι οποίοι συνέρχονται στο Βάνγκελς στις όχθες της Βαλτικής στη Γερμανία ως αύριο Σάββατο, προσκάλεσαν τους ομολόγους τους της Ουκρανίας και της Μολδαβίας να μετάσχουν στις συνομιλίες τους.

«Η συνέχιση σε διάρκεια της υποστήριξης του αγώνα της Ουκρανίας για την εθνική της κυριαρχία ως τη νίκη αποτελεί μέρος μιας πολύ ισχυρής ενότητας των μελών της G7», σημείωσε ο Λεντριάν.