Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

«απαράδεκτες, αστήρικτες και προκλητικές ρυθμίσεις, οι οποίες θα επιφέρουν πλήρη καταστροφή της δημόσιας ΠΦΥ»

αρχείο λήψης

Απόσυρση του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) ζητούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, που ανακοίνωσαν παράταση της απεργίας τους έως τις 24 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία τους το σχετικό νομοσχέδιο περιλαμβάνει «απαράδεκτες, αστήρικτες και προκλητικές ρυθμίσεις, οι οποίες θα επιφέρουν πλήρη καταστροφή της δημόσιας ΠΦΥ».
Σε έκτακτο συνέδριο που πραγματοποίησαν την Κυριακή, αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι επαφές με κόμματα και βουλευτές, ώστε σε περίπτωση που το ν/σ έρθει στη Βουλή, να τροποποιηθούν βασικές διατάξεις και να ζητηθεί να γίνει ονομαστική ψηφοφορία.
Η Ομοσπονδία γιατρών ΕΟΠΥΥ προαναγγέλλει επίσης ότι θα προβεί σε νομικές ενέργειες κατά υπευθύνων σε περίπτωση κατάρρευσης της πρωτοβάθμιας υγείας με συνεπαγόμενη υπερβολική νοσηρότητα ή και θανάτους.Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.