Συνελήφθη 18χρονος για ασέλγεια σε βάρος 15χρονου συγγενή του και παιδική πορνογραφία

200

laptop_po

Ο συλληφθείς έμπαινε σε ιστοτόπους και εφαρμογές και κοινοποιούσε πλήθος αρχείων με παιδική πορνογραφία – Εντοπίστηκαν αρχεία ανηλίκου, με το οποίο είχε συγγενική σχέση – Οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα και παραπέμφθηκε στον ανακριτή

Στη σύλληψη ενός 18χρονου για παιδική πορνογραφία και ασέλγεια σε βάρος 15χρονου συγγενή του προχώρησαν οι αρχές, ενώ η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχημάτισε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας με κακουργηματικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, στο πλαίσιο δράσεων για την αντιμετώπιση της παιδικής πορνογραφίας και μετά από πληροφορίες που ήρθαν από ξένες Αρχές, μέσω διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, διενεργήθηκε ψηφιακή ανάλυση και ενδελεχής διαδικτυακή έρευνα κατά την οποία ταυτοποιήθηκε άτομο, το οποίο κάνοντας χρήση συγκεκριμένων ηλεκτρονικών ιχνών, απέκτησε πρόσβαση σε διάφορους ιστότοπους – εφαρμογές και διαμοίρασε πλήθος αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκου.

Μετά από ενημέρωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και κατόπιν σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας, πρωινές ώρες της Δευτέρας 14 Φεβρουαρίου 2022, διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του ανωτέρω κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά δύο κινητά τηλέφωνα, κάρτα SIM και κάρτα αποθήκευσης (micro SD).

Είχε πορνογραφικά αρχεία συγγενικού του προσώπου

Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια βρέθηκαν πλήθος αρχείων (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκου, 15 ετών, με το οποίο είχε συγγενική σχέση, πράξεις για τις οποίες και συνελήφθη. Ειδικότερα, στο πορνογραφικό υλικό εμφανιζόταν σε ασελγείς πράξεις με τον 15χρονο συγγενή του, που συνέβησαν πριν από δύο χρόνια.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• Τηλεφωνικά: 11188
• Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
• Μέσω twitter: @CyberAlertGR
• Μέσω της διαδικτυακής πύλης (portal) της Ελληνικής Αστυνομίας ( https://portal.astynomia.gr )
• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD