Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο με τη νέα σύνθεση και… παλαιά θεματολογία

411

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο με τη νέα σύνθεση και… παλαιά θεματολογία  - sofokleous10.gr

Στις 11 η συνεδρίαση που θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης -Οι πυρκαγιές, η δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση και ο προγραμματισμός των προσλήψεων τα κυριότερα θέματα που θα συζητηθούν
Με τη νέα σύνθεση, αλλά την… παλαιά ατζέντα, συνεδριάζει στις 11 το πρωί της Πέμπτης το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η συνεδρίαση θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης και τα θέματα που θα απασχολήσουν τα κυβερνητικά είναι τα ίδια που επρόκειτο να συζητηθούν στη συνεδρίαση που είχε οριστεί για την περασμένη Τρίτη και αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή καθώς ο πρωθυπουργός αποφάσισε να προχωρήσει στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Αναλυτικότερα, τα θέματα της συνεδρίασης είναι:

*Ενημέρωση από τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο για την πορεία αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

*Παρουσίαση από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση του νομοσχεδίου για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση.

*Παρουσίαση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη του νομοσχεδίου για τις Οργανώσεις Κοινωνίας Πολιτών και την εθελοντική απασχόληση.

*Εισήγηση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη σχετικά με την καθιέρωση ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου – Διαδικασία καθορισμού ανώτατου ορίου.

*Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο για την έγκριση του αναθεωρημένου Εθνικού Σχεδίου Μεταρρυθμίσεων «Ελλάδα Μπροστά».

*Εισήγηση από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για την υπαγωγή στη διαδικασία της παρ. 1 του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων έργων γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας.

Πηγή: protothema.gr