Συμφωνία για Τίμερμανς στην Επιτροπή αναφέρει το Reuters

Του Νικηφόρου Παπαχριστόπουλου

Το διεθνές πρακτορείο επικαλείται δηλώσεις δύο διπλωματών, σύμφωνα με τις οποίες οι ηγέτες των Ευρωπαϊκών θεσμών πλησιάζουν σε συμφωνία για το διορισμό του Φρανς Τίμερμανς στην Προεδρία της Κομισιόν.


Ο Ολλανδός σοσιαλιστής και ο κεντροδεξιός Μάνφρεντ Βέμπερ είναι οι επικρατέστεροι διάδοχοι του Γιούνγκερ. Η υποψηφιότητα του Γερμανού πολιτικού έχει την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και της Νέας Δημοκρατίας. Είχε , μάλιστα, ξεκινήσει τη διεκδίκηση της Προεδρίας της Κομισιόν από τη χώρα μας. Ωστόσο, οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι ο Βέμπερ θα ηγηθεί του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι δύο διπλωμάτες ,πάντως, υπογραμμίζουν ότι οι διαβουλεύσεις δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί και ότι καμία απόφαση δεν έχει λάβει τελικό χαρακτήρα.Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.