Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: 57 οι νεκροί, ταυτοποίηθηκαν οι 36, συνεχίζονται οι έρευνες

205

larisa_syntrimmia_arthro

38 οι τραυματίες – Επτά από αυτούς σε ΜΕΘ – Μέχρι στιγμής έχουν ενημερωθεί 11 οικογένειες επιβατών για τον θάνατο των ανθρώπων τους

Στους 57 είναι ο αριθμός των νεκρών από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη με την εκπρόσωπο της ΕΛΑΣ να δίνει διευκρινίσεις μετά τη σύγχυση που δημιουργήθηκε μετά την ανακοίνωση του αριθμού των αγνοουμένων που έχουν δηλωθεί στην αστυνομία.

«Ο αριθμός των νεκρών είναι 57. Σε αυτό το σημείο γίνεται το λάθος να προσθέτουν τον αριθμό όσων έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενοι από τους συγγενείς τους. Όσοι έχουν δηλωθεί αρχικά συμπεριλαμβάνονται στους νεκρούς» εξήγησε η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ στην ενημέρωση το μεσημέρι της Παρασκευής (3/3) για την σιδηροδρομική τραγωδία

Όπως ανακοινώθηκε μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 36 νεκροί με τον επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της ΕΛΑΣ να έχει ενημερώσει 11 οικογένειες ενώ η «επώδυνη διαδικασία» συνεχίζεται.

Όσον αφορά τον αριθμό των τραυματιών η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ ανακοίνωσε ότι συνολικά για νοσηλεία παραμένουν 38 από τους επιβάτες του μοιραίου τρένου με τους 31 να είναι σε απλές κλίνες και τους επτά σε ΜΕΘ.

Στην ίδια ενημέρωση ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής εξήγησε για την επιχείρηση που διεξάγεται από την υπηρεσία του στο σημείο της τραγωδίας ότι «οι πυροσβέστες πραγματοποιούν σάρωση στις λαμαρίνες και το έδαφος. Σκοπός μας είναι αφενός ο πιθανός εντοπισμός αγνοούμενων και η πιθανή συλλογή ακόμα και μικρών δειγμάτων βιολογικού υλικού που θα βοηθήσουν στη βιολογική ταυτοποίηση».

«Εκτιμάται ότι μέχρι σήμερα το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση έρυνας» κατέληξε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.