Στις 14 Ιανουαρίου η δίκη του αντιεμβολιαστή δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη

198

O αρνητής δικηγόρος διώχθηκε ποινικά για διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με την πανδημία

Στο σκαμνί του Β΄Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων θα καθίσει στις 14 Ιανουαρίου ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης, ο οποίος πρόσφατα διώχθηκε ποινικά για διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με την πανδημία από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Ο δικηγόρος εφόσον κριθεί ένοχος για τη συγκεκριμένη κατηγορία -η δίωξη του ασκήθηκε μετά την ψήφιση της νέας μορφής της διάταξης του άρθρου 191 ΠΚ, με την επιβαρυντική περίσταση της κατ’ εξακολούθησης διάπραξης του αδικήματος- αντιμετωπίζει ποινή από 6 μήνες έως 5 έτη φυλάκισης.

Την ίδια στιγμή, ο κατηγορούμενος δικηγόρος παραπέμπεται ενώπιον του πειθαρχικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ). Η παραπομπή του στο πειθαρχικό συμβούλιο γίνεται αυτοδικαίως μετά την αποστολή στο ΔΣΑ από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας της γνωστοποίησης δίωξης σε βάρος του. Αν σε πειθαρχικό επίπεδο ο δικηγόρος κριθεί ένοχος τότε μπορεί να του επιβληθεί ποινή επίπληξης έως αφαίρεση αδείας άσκησης επαγγέλματος για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Ο κατηγορούμενος είναι αρνητής της πανδημίας και αντιεμβολιαστής και δηλώνει δημοσίως ότι οι διασωληνώσεις ασθενών με covid-19 γίνονται χωρίς λόγο.