Στην Κύπρο ο Χαρδαλιάς: Επισκέφτηκε την ΕΛΔΥΚ – Συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και τον Έλληνα Πρέσβη

469

xardaias-eldyk-5

Τι έγραψε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Facebook – Δείτε φωτογραφίες

Στην διοίκηση της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) στη Μαλούντα βρέθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κύπρο.

Κατά την επίσκεψη του, ενημερώθηκε από τον Διοικητή της ΕΛΔΥΚ, Συνταγματάρχη (ΠΖ) Στυλιανό Τίνανα, για την οργάνωση, την αποστολή, τις τρέχουσες εκπαιδευτικές και επιχειρησιακές δραστηριότητές της. Επιπλέον, περιηγήθηκε στου χώρους του Μουσείου της ΕΛΔΥΚ, ενώ απότισε φόρο τιμής καταθέτοντας στεφάνι στο Μνημείο πεσόντων και αγνοουμένων Ελλήνων Αξιωματικών και Οπλιτών στην Κύπρο, μετά την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης.

xardalias-kyrpros-5

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στα στελέχη και μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε τα ακόλουθα:

«..με αφορμή τη σημερινή μαύρη επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους και 38 χρόνια μετά, από εδώ, από αυτό τον χώρο την έδρα της ΕΛΔΥΚ, θέλω για άλλη μια φορά να ξεκαθαρίσω, ότι η Ελλάδα, τασσόμενη στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και κατοχής και θα συνεχίσει να συμβάλει σταθερά και υπεύθυνα, στην αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας στην Κύπρο, η οποία μπορεί να επιτευχθεί, μόνο μέσω του τερματισμού της κατοχής, της κατάργησης του αναχρονιστικού καθεστώτος των εγγυήσεων και της επανένωσης της Κύπρου, στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».

Η ανάρτηση του Νίκου Χαρδαλιά στο Facebook:

Ακολούθως, επισκέφθηκε το Στρατιωτικό Κοιμητήριο Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή του 1974, στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, όπου και κατέθεσε στεφάνι.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β΄, στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, στη Λευκωσία, όπου ενημερώθηκε από τον Μακαριώτατο για το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται από την Αρχιεπισκοπή, καθώς και τις δραστηριότητες της.

xardalias-arxiepiskopos-kyprou-1

Επίσης, είχε ενημερωτική συνάντηση με τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο, κ. Ιωάννη Παπαμελετίου, στο κτήριο της Πρεσβείας, στη Λευκωσία. Τέλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας περιηγήθηκε στη Γραμμή Κατάπαυσης του Πυρός (Πράσινη Γραμμή), στην Οδό Λήδρας, και παρακολούθησε ενημέρωση στο Παρατηρητήριο Σιακόλα και στο Φυλάκιο του 211 Τάγματος Πεζικού.