Στην Ελλάδα θέλει να έρθει ο Ερντογάν

enrdo_

Την Ελλάδα θέλει να επισκεφθεί μέσα στο 2017 ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,σύμφωνα με όσα είπε μπροστά στις κάμερες ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ στον διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

«Εμείς οι Έλληνες επιθυμούσαμε πάντα και επιθυμούμε σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας με την Τουρκία. Ελλάδα και Τουρκία, μας ενώνουν περισσότερα από όσα μας χωρίζουν. Ό,τι μας χωρίζει μπορούμε να το λύνουμε ειρηνικά, με βάση τους διεθνείς κανόνες» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε: «Συμφωνώ με όσα είπατε. Σκεφτόμαστε διαφορετικά για πολλά, αλλά μας ενώνουν πολυάριθμα πράγματα. Πιστεύω ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πολλά με αμοιβαίο σεβασμό. Έχουμε ένα κοινό μέλλον να μοιραστούμε. Έχουμε πλήρη συνείδηση της συμβολής της Ελλάδας στις συζητήσεις για το ευρωπαϊκό μέλλον της Τουρκίας. Η ΕΕ να θέσει με σαφήνεια το σχέδιο για μια Ευρώπη του μέλλοντος και να αποφασίσει τη θέση της Τουρκίας σε αυτό. Η Τουρκία αποτελεί ένα είδος αναχώματος ώστε να μην υπάρχουν προσφυγικές ροές από τη Μ.Ανατολή στην Ευρώπη. Περιμένουμε μια αναγνώριση του ρόλου της Τουρκίας στο προσφυγικό και την ασφάλεια στην περιοχή. Στις διμερείς μας σχέσεις δεν επωφελούμαστε επαρκώς. Εχουμε πολλά να κάνουμε σε τομείς όπως ο τουρισμός».Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.