Στέργιος Λυμπέρης: Η καριέρα στο εξωτερικό, τα αρώματα, τα κοσμήματα και οι συνεργασίες με την Rihanna και Britney Spears

του Χρήστου Ράντου

1877

 

Στον καινούργιο του χώρο στο Παγκράτι μας υποδέχθηκε ο γνωστός τραγουδιστής Στέργιος Λυμπέρης, για να συζητήσουμε για το καινούργιο του εγχείρημα που έχει να κάνει με τα κοσμήματα και τα αρώματα «BY LIBERIS», κοσμήματα που φόρεσε και η Ριάνα. Επιπλέον αναφερθήκαμε στο custom made body που θα δημιουργήσει για την Britney Spears, στις επιτυχίες των τραγουδιών του στο εξωτερικό, (Λίβανο, Τουρκία, Ρουμανία) αλλά και στο καινούργιο του τραγούδι  «Κόκκινο Πανί» το οποίο θα ερμηνεύσει  και στα τούρκικα διότι  θα ταξιδέψει και στην Τουρκία. Τέλος δεν  παρέλειψε να αναφερθεί και στην κόντρα που φημολογείται πως έχει προκύψει με την Άντζελα Δημητρίου.

Η συζήτηση μας ξεκίνησε πολύ όμορφα και με χαμόγελο, ο Στέργιος μας υποδέχθηκε γεμάτος διάθεση, και μας είπε πως του κάναμε ποδαρικό. Κύλησε η κουβέντα και αναφερθήκαμε στην γιαγιά του και μας αποκάλυψε πως η έμπνευση ξεκίνησε από αυτήν. 

Στέργιος Λυμπέρης: « Όλη η θεωρία της εταιρείας ξεκίνησε από την  γιαγιά μου που ήταν μοδίστρα και πρόσφυγας από την Σμύρνη, με συγκινεί και ήταν ο λόγος που επέλεξα να αγοράσω αυτό το κατάστημα». 

Σου είχε δώσει συνταγές η γιαγιά; 

Στέργιος Λυμπέρης: « Έχουμε, ναι και για τα αρώματα μας και για τα πατρόν από κει έμαθα πως γίνονται, από μικρό παιδί με μια μηχανή ραψίματος ήταν η γιαγιά πάντα, οπότε με επηρέασε ». 

Υπάρχουν και μαγικά φίλτρα από την γιαγιά; 

Στέργιος Λυμπέρης:  «Να σου πω κάτι; Μπορεί να γελάει ο κόσμος αλλά εγώ πιστεύω στην “μαγεία” και πρέπει να πιστεύουμε όλοι νομίζω». 

Ενέργεια δεν είναι και η μαγεία κατά κάποιο τρόπο;  

Στέργιος Λυμπέρης: « Ακριβώς, όπως και στην βασκανία πιστεύω πολύ». Φτύσαμε τον κόρφο μας μην μας ματιάσουν. « Κοίταξε όμως να δεις δεν είναι μαγεία ακριβώς ένα άρωμα… όπως έχετε ακούσει και στο παρελθόν ειδικά στη Σμύρνη την εποχή εκείνη πίστευαν παρά πολύ σε αυτά. Έχω βρει πολύ υλικό από την γιαγιά μου. Επιθυμώ να δίνω στον κόσμο κάτι που να έχει να κάνει καθαρά με τα αρώματα, και την ομορφιά, τώρα ετοιμάζουμε κάτι καινούργιο σχετικά με την ομορφιά».  

Η συζήτηση μας δεν είχε έναν σταθερό μπούσουλα ο Στέργιος ήταν χείμαρρος και η κουβέντα μας πήγαινε από το ένα θέμα στο άλλο. Τον ρώτησα ποτέ ανακάλυψε ότι ήθελε να γίνει τραγουδιστής;  

Στέργιος Λυμπέρης:  « Ήταν πολύ εύκολο να το καταλάβω σε ηλικία εννέα ή δέκα ετών επειδή και ο πατέρας μου  και η μητέρα μου ήταν τραγουδιστές. Μεγάλωσα μέσα στα καμαρίνια, μέσα στα νυχτερινά κέντρα, αλλά και  στο σαλόνι έκανα παραστάσεις με την αδερφή μου, τραγουδούσε Μαντόνα και εγώ Μάικλ Τζάκσον οπότε  υπήρχε βαρύ βιογραφικό από πίσω». Μου λέει χιουμοριστικά.

Το Wikipedia γράφει ότι είσαι ακτιβιστής, είσαι ακτιβιστής; 

Στέργιος Λυμπέρης:  « Δεν είμαι ακτιβιστής, θέλω να πω στον κόσμο πως δεν έχω εγώ πρόσβαση στην Wikipedia, γενικά έχουν γράψει μέσα πολλά λάθη, ακόμα και το επώνυμο της μητέρας μου». 

Να σημειώσουμε πως στο Wikipedia μπορεί ο καθένας να γράψει και να συμπληρώσει ότι θέλει. Όποτε δεν αληθεύουν όλα όσα γράφονται.

Στέργιος Λυμπέρης:  « Δεν θεωρώ ότι είμαι ακτιβιστής τόσο ενεργά, το ότι έχω τραγουδήσει σε κάποιες συναυλίες είτε στην Βυρηττό είτε  στο Βουκουρέστι για φιλανθρωπικούς ή φιλοζωικούς σκοπούς, δεν νομίζω πως είναι στον βαθμό του ακτιβισμού και  ούτε χρειάζεται να παίρνουμε βραβεία όταν κάνουμε τέτοιες πράξεις». 

Μιας και είπες Βουκουρέστι θα σε πάω στο παρελθόν, είχες πάει να σπουδάσεις κτηνιατρική στο Βουκουρέστι, την τελείωσες ποτέ; 

Στέργιος Λυμπέρης: « Όχι τα παράτησα, βασικά έπρεπε να είχα αρχίσει να σπουδάζω το 2012 με ´13 το οποίο δεν έγινε, ξεκίνησα να τραγουδάω εκείνη την εποχή στο Βουκουρέστι σε ένα μαγαζί και αποφάσισα  να ακολουθήσω αυτόν τον δρόμο. Γύρισα Ελλάδα και παράλληλα με το σχολείο τραγουδούσα και σε μαγαζιά. Πήγαινα το πρωί στο σχολείο με τα γαρύφαλλα και με κοροϊδεύανε όλοι, τραγικό bullying. Όσον αφορά τις σπουδές όμως στην κτηνιατρική δεν θα μπορούσα να το κάνω γιατί αγαπάω πολύ τα ζώα και δεν θα μπορούσα να τα ανοίγω σε κάποιο χειρουργείο». 

Θα σε πάω στην «Τέχνη». Στο παρελθόν έχεις μιλήσει σε συνέντευξη για σεξουαλική παρενόχληση και από τραγουδιστή αλλά και από σκηνοθέτη…

Στέργιος Λυμπέρης: « Δεν είναι μόνο αυτοί βασικά, είναι και οι κομμωτές, οι στυλίστες, ένας χαμός γίνεται ” η Χάβρα των Ιουδαίων” συγγνώμη που σε διακόπτω αλλά δεν έχει να κάνει με την τέχνη γιατί οι περισσότεροι από αυτούς δεν εξυπηρετούν την τέχνη». 

«Νομίζω πως ότι είσαι προσελκύεις στην ζωή σου. Οπότε πιστεύω και στην τύχη σαφώς, πρέπει να βρεθείς εκεί την κατάλληλη στιγμή, για να σου δοθεί η ευκαιρία με σκληρή δουλειά όμως πάντα». 

Δεν πειράζει γιατί στην ουσία συμπλήρωσες την ερώτηση μου στο αν αυτό εσένα σε πειράζει το να κανείς τέχνη.

Στέργιος Λυμπέρης:  « Με επηρέασε πάρα πολύ, όταν έπρεπε να κάνω καριέρα στην Ελλάδα, για αυτό και έφυγα, και όταν είχa μιλήσει στο “ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ ΜEGA” , αυτό που είπα, ήταν αλήθεια, χωρίς να δώσω περαιτέρω διάσταση στα πράγματα. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε  τραγουδιστές και ηθοποιοί από μικρά παιδιά, γιατί όταν είσαι μικρός έχεις μεγαλύτερη πέραση από όταν μεγαλώσεις. Υπάρχει παντού και με επηρέασε 100% γιατί όταν έπρεπε να αποδώσω, να βγάλω “singles”, να παίξω σε σίριαλ και να πάω σε casting, ήξερα από πριν το τι θα ακολουθούσε, οπότε απέκλεισα τον εαυτό μου μόνος μου από πολλές δουλειές». 

Έχεις σπουδάσει και υποκριτική σκηνοθεσία στο Λονδίνο, έχεις παίξει σε κάποιο σίριαλ; Στέργιος Λυμπέρης: « Ναι, στο “Royal Academy of Arts”. Έχω παίξει μόνο ένα guest σε ένα σίριαλ στο Λίβανο. Γενικά όμως πιστεύω, όπως μου έλεγε πάντα, αλλά ακόμα και τώρα ο πατέρας μου  “Πολλά καρπούζια κάτω από μια μασχάλη δεν χωράνε”.»

Τι χρειάζεται περισσότερο για να γίνεις διάσημος, δουλειά, ταλέντο ή τύχη; 

Στέργιος Λυμπέρης:  « Κατά την γνώμη μου, θέλει λίγο από όλα. Θέλει πολύ δουλειά, θέλεις όμως και τύχη γιατί κάποια πράγματα είναι τυχερά. Εγώ στην Τουρκία έτυχε να γνωρίσω τον Χαλίτ Εργκέντς τον πρωταγωνιστή της σειράς «Σουλεϊμάν». Γνωριστήκαμε εντελώς τυχαία στα βραβεία, από κει που δεν το περίμενα με βοήθησε και γενικά δεν περιμένω από κανέναν τίποτα. Εδώ οι καλύτεροι σου φίλοι σε προδίδουν, η σχέση σου σε προδίδει, η οικογένεια σου μπορεί να σε προδώσει. Κάποιες φορές όμως συμβαίνουν κάτι πραγματάκια μικρά, που άνθρωποι δεν έχουν όφελος από σένα και σε βοηθούν, ένας τέτοιος άνθρωπος μπορώ να πω πως είμαι και εγώ. Νομίζω πως ότι είσαι προσελκύεις στην ζωή σου. Οπότε πιστεύω και στην τύχη σαφώς, πρέπει να βρεθείς εκεί την κατάλληλη στιγμή, για να σου δωθεί η ευκαιρία με σκληρή δουλειά όμως πάντα». 

Αλλάξαμε τελείως κουβέντα και τον ρωτάω κάτι που μου έκανε μεγάλη εντύπωση, και ήταν εντύπωση θαυμασμού.

Πως η Rihanna φόρεσε κοσμήματα BYLIBERIS?

Στέργιος Λυμπέρης: « Η Ριάνα όπως και άλλοι καλλιτέχνες στο εξωτερικό που συνεργαζόμαστε … Είναι πολύ πιο εύκολο να στείλω προϊόντα, κοσμήματα στο εξωτερικό σε συγκεκριμένους στυλίστες που τους γνωρίζω προσωπικά ή έχω συνεργαστεί ή απλά από το instagram αρχίσαμε να μιλάμε γιατί σέβονται την προσπάθεια μας, σέβονται και εκτιμούν το γεγονός ότι πληρώνουμε τα μεταφορικά για να φύγει κάτι από δω και να πάει στην Αμερική, και αυτό στην ουσία είναι ένα Τζακ Ποτ. Σήμερα μου έστειλε τα μέτρα της Britney Spears  ο στυλίστας της για να της φτιάξουμε ένα custom make body για το come back της. Επειδή θα κάνει come back». 

Πες μου μια συνεργασία σταθμό για σένα; 

Στέργιος Λυμπέρης: « Θα σου πω σαν μουσική ή θα σου πω σαν brand καλύτερα “BYLIBERIS” Athens γιατι είμαι πολύ περήφανος για αυτό το project το έχω κάνει με πολύ κόπο και δουλειά εγώ και η αδερφή μου η Ζωή, η οποία είναι makeup artist, θα έχουμε και στο κατάστημα υπηρεσία makeup θα μπορούνε κοπέλες και αγόρια να έρχονται να βάφονται γιατι θα έχουμε ειδικό room, makeup room. Αγαπημένη συνεργασία τώρα… έχω κάνει opening supports για καλλιτέχνες που θαυμάζω όπως, Ρίκι Μάρτιν, Κάιλι Μινόγκ, Σακίρα». 

Στην συνέχεια μου εκμυστηρεύτηκε πώς δεν είχε κάποια συνεργασία σταθμό γιατί  δεν ήθελε να μοιάσει σε κάποιον Ρέμο, Πλούταρχο ( τα ονόματα είναι τελείως τυχαία)  και άλλους Έλληνες καλλιτέχνες, με το πρόσχημα πως όταν είχε έρθει στην Ελλάδα, ένας επιχειρηματίας του είχε πει πως πρέπει κάπου να μοιάσει, και αυτό ήταν κάτι που δεν του άρεσε, είχε την δικιά του ταυτότητα. Δέχτηκε μεγάλο bullying από γνωστό τραγουδιστή, καθώς του έκλεινε  τα μικρόφωνα και τα  φώτα για να μην  τον ακούν και τον βλέπουν.

Σε όλα αυτά τα νέα παιδιά που ξεκινάνε τώρα την καριέρα τους τι τους λες ; 

Στέργιος Λυμπέρης:  « Να έχουν και μια  δεύτερη δουλειά σίγουρα back up, γιατί εγώ τα τελευταία χρόνια προνόησα για αυτό. Δημιουργώ κάτι το οποίο πάλι θέλει κόπο και μόχθο, όλα αυτά τα αρώματα τα συσκευάζω εγώ, τα σφραγίζω εγώ, τα συνθέτω εγώ, τα κοσμήματα τα σχεδιάζω εγώ δεν τα παίρνουμε από την Κίνα». 

Έχει ειπωθεί ότι τα παίρνετε από την Κίνα; 

Στέργιος Λυμπέρης:  « Όχι, δεν έχει ειπωθεί για μας γιατί έχουμε αποδείξεις για όλα αυτά που λέμε, δεν χρειάζεται να αποδείξω κάτι γιατί φαίνεται και η ποιότητα. Υπάρχουν γνωστοί Influencers, you-tubers, οι οποίοι αγοράζουν κάτι από την Κίνα 0,50 σεντς και το πουλάνε 50 ευρώ, ωραία να πουλάνε να βγάζουνε χρήματα… η επιχειρηματικότητα είναι ωραίο πράγμα. Αλλά εγώ θέλω να είμαι decent άνθρωπος, έχω ένα όνομα και με σέβεται κάποιος κόσμος, πάνω από 200 άτομα αγόρασαν το άρωμα χωρίς να το μυρίσουν. Αυτό για μένα είναι πολύ σημαντικό, γιατί  με εμπιστεύονται και με εκτιμούν». 

Από τραγούδι τι καινούργιο ετοιμάζεις; 

Στέργιος Λυμπέρης:  « “Κόκκινο Πανί” Ο έρωτας σου που με λιώνει, σε στίχους Ζωής Γρυπάρη, ευχαριστώ παρά πολύ την γυναίκα αυτή που μου χάρισε αυτό το ποίημα, ένα πολύ όμορφο τραγούδι. Το πιο όμορφο για μένα στην δισκογραφία μου και με πολύ όμορφο στίχο».

Με τον πατέρα σου θα έκανες ντουέτο; 

Στέργιος Λυμπέρης:  « Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις, ετοιμάζουμε ένα ντουέτο το οποίο κάνουμε  demo  αυτήν την στιγμή». 

Τι άλλο ετοιμάζεις εκτός από το « Κόκκινο Πανί»; 

Στέργιος Λυμπέρης: « Ετοιμάζουμε δυο καινούργια singles, το “Κόκκινο Πανί” θα βγει και στα Τούρκικα, το ένα είναι το “Ταλέντο” στίχοι Ρένα Καμάρη σπουδαία στιχουργός την ευχαριστώ που μου εμπιστεύεται το τραγούδι της. Ετοιμάζω video clip και για αυτό. Επίσης έχω ένα ξένο single, ένα demo που έχει κάνει ο Μαλούμα το οποίο το απέρριψε, και τελικά θα το πω εγώ, είναι ισπανικό». 

Στη συνέχεια μας  εξομολογήθηκε πως το κατάστημα του θα ανοίξει μέσα Μαΐου, και είναι πολύ ενθουσιασμένος και ανυπομονεί, στο μαγαζί θα βρίσκεται και ο ίδιος πολλές ώρες την ημέρα, γιατί θέλει να εξηγεί στον κόσμο με λεπτομέρεια, την σύνθεση τον αρωμάτων και των κοσμημάτων του. Το μαγαζί θα το διατηρεί μαζί με τη αδερφή του.

Λίγο πριν κλείσουμε την συζήτηση μας τον ρώτησα για μια κόντρα που φημολογείται πως υπάρχει με την Άντζελα Δημητρίου. 

Στέργιος Λυμπέρης:  « Όχι, δεν είναι κόντρα, η Άντζελα Δημητρίου είναι ένας μύθος, την εκτιμώ, την σέβομαι, την αγαπώ παρά πολύ. Ωστόσο είναι μια τρελή λιονταρίνα και όταν γίνεσαι φίλος της, επειδή ήμουν φίλος της, δεν ξέρω αν είμαι ακόμα… Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με την Άντζελα ουσιαστικά, αλλά με τους συνεργάτες της, ο μάνατζερ της… είχα ένα θέμα το οποίο αφορά καλλιτεχνικά πράγματα, θεώρησα ότι κάποιες φορές με έχουν “αδικήσει” και όταν δεν με σέβονται γιατί δεν βγήκα χθες στον χώρο, επίσης πολλούς  συνεργάτες της τους ήξερα, και τους πρότεινα, τέλος πάντων έχουν γίνει κάποιες παρεξηγήσεις»… 

Ευχαριστώ  πολύ τον Στέργιο Λυμπέρη για αυτήν την όμορφη συζήτηση που είχαμε.

ΕΔΩ μπορείτε να δείτε όλη την συνέντευξη