Σταμάτης Μαλέλης στην Ικαριακή: Για ποιους λόγους θα είμαι υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

368

Είχαμε την χαρά να βρεθούμε σήμερα με τον Σταμάτη Μαλέλη σε μια πρώτη συνέντευξη στην Ικαριακή Ραδιοφωνία μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του ως Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο κ.Μαλέλης μας υποδέχθηκε στο γραφείο του (είναι Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων του Mega Channel), και εκεί του κάναμε ερωτήσεις σχετικά με τους λόγους που αποφάσισε να πολιτευτεί, και τους κύριους άξονες που θα αναπτύξει ως η επόμενη Περιφερειακή Αρχή.

Πάντοτε υπήρχε στο μυαλό του να ασχοληθεί με τον τόπο του και με τις δυνατότητες του να προσφέρει όσα περισσότερα μπορεί, παρότι επαγγελματικά ο ίδιος βρίσκεται στην κορυφή του κλάδου του. Είναι λυπηρό να βλέπει την ανάπτυξη να γίνεται ύφεση, και δήλωσε πως ο λαϊκισμός που διοικεί αυτή τη στιγμή το Βόρειο Αιγαίο πρέπει να τελειώσει, οι πολιτικές της δεκαετίας του 60 να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, και να γίνει ένα restart για όλο το Βόρειο Αιγαίο.

Το πρόγραμμα ανάπτυξης του Βορείου Αιγαίου αυτή τη στιγμή το χαρακτήρισε ανέκδοτο, ως μια πολιτική άρπα κόλλα, και αναφέρει πως στο θέμα του τουρισμού ρώτησε τα 700.000 ευρώ τουριστικής προβολής της Περιφέρειας που έχουν πάει, την ίδια στιγμή που το Mega που έχει άποψη παίζει θέματα από το Βόρειο Αιγαίο χωρίς να έχει δεχτεί χρήματα ποτέ για να το κάνει. Ενώ χρηματοδοτούνται ”ανύπαρκτα” site και κύκλου κοντά στον Περιφερειάρχη πληρώνονται όπως είπε για να φιμώνουν και να λοιδορούν τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Για την διεκδίκηση των Ευρωπαϊκών Πόρων δήλωσε αμφισβητεί πως τα χρήματα που έχει δεχθεί η Περιφέρεια από το επερχόμενο ΕΣΠΑ αναλογικά με την απορροφητικότητα των κονδυλίων. Ενώ παράθεσε πως το ΑΕΠ του Βορείου Αιγαίου είναι το χαμηλότερο της Ελλάδας. Η τόνωση των παραγωγικών δυνάμεων όλων των νησιών είναι σκοπός του συνδυασμού του κ.Μαλέλη και έδωσε χαρακτηριστικές επαφές που έχει ήδη κάνει με τα Εμπορικά επιμελητήρια.

Για την χρηματοδότηση των Μέσων Ενημέρωσης αναφέρει πως η συγκεκριμένη χρηματοδότηση θα γίνει με συγκεκριμένο πλάνο, ανάλογα με τους εργαζόμενους με ανεξάρτητες φωνές που θα κάνουν κριτική σε όλους, η Περιφέρεια χρειάζεται ελεύθερο τύπο και όχι αρπακτικά.

Για το Μεταναστευτικό δήλωσε πως φοβάται νέες ροές ανθρώπων καθώς ο Ερντογάν είναι ανεξέλεγκτος και μπορεί ανά πάσα ώρα να αυξήσει τον αριθμό των μεταναστών προς τα ελληνικά νησιά. Και πρέπει να είμαστε όλοι σε ετοιμότητα. Για τα κέντρα υποδοχής δήλωσε πως κάθε περιοχή έχει διαφορετική αντιμετώπιση, για την Περιφεριακή Αρχή είπε πως έχει εργαλειοποιήσει τους μετανάστες γιατί δεν έχει άλλο αφήγημα.

Δική του πρόταση είναι Ανάπτυξη με την εκπόνηση ενός σχεδίου, με διαφήμιση και προβολή των νησιών μας στην υπόλοιπη Ελλάδα και στο Εξωτερικό συντονισμένα με τους επαγγελματίες του τουρισμού και τους πράκτορες.

Έδωσε το Πολιτικό στίγμα της υποψηφιότητας του, ο ίδιος ανήκει στην Κεντροαριστερά αλλά όμως στον συνδυασμό του είναι καλοδεχούμενες όλες οι πολιτικές δυνάμεις εντός του δημοκρατικού τόξου, ενώ όπως είπε είναι κατά των χρισμάτων και το βράδυ των εκλογών η υποψηφιότητα του θα έχει λευκό χρώμα, θα πολιτευτεί ως ανεξάρτητος.

Ερωτηθείς για την πραγματικότητα όπου μικρότερα νησιά της Περιφέρειας (όπως η Ικαρία) αντιμετωπίζονται ως νησιά 2ης ταχύτητας, ο κ.Μαλέλης υποσχέθηκε ότι αυτό θα αλλάξει με την εκλογή του. Ενώ θα βρεθεί στο νησί μας στις 8 Ιουλίου στη συνέχεια επίσκεψης στη Σάμο τις προηγούμενες ημέρες.

Για τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες δήλωσε πως με την ενότητα όλων των φορέων μπορούν να γίνουν βήματα, όπως για παράδειγμα την πρόσφατη δρομολόγηση ενός πλοίου ακόμα στην Ικαρία, στην οποία είχε και εκείνος συνεισφορά ως απλός πολίτης. Για τις τιμές των εισιτηρίων πρότεινε πως το Μεταφορικό Ισοδύναμο θα έπρεπε να εφαρμοστεί καθολικά σε όλα τα εισιτήρια στα νησιά μας και πρέπει να γίνουν προσπάθειες και επαφές με την εκάστοτε κεντρική εξουσία. Κλείνοντας εξέφρασε φόβους για ακραίες αντιδράσεις των πολιτών απέναντι στις συνεχόμενες αυξήσεις του κόστους καυσίμων και ζωής.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όσα μας είπε μπροστά στην κάμερα της Ικαριακής Ραδιοφωνίας

Τον ευχαριστούμε για τον χρόνο του!

Πηγή:ikariaki.gr