Σταμάτης Μαλέλης: Κυβέρνηση Κεντροαριστεράς από την παρούσα Βουλή

284

Untitled-ηθιξ1

Την εκτίμησή του ότι θα έπρεπε να υπάρξει μια κυβέρνηση Κεντροαριστεράς από την παρούσα Βουλή εξέφρασε ο Σταμάτης Μαλέλης, γενικός διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του ΣΚΑΪ, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

«Η άποψή μου -ξεκαθαρίζει- είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι προτεραιότητα οι εκλογές. Από αυτή τη Βουλή μπορεί να προκύψει νέα κυβέρνηση ευρύτερων συνεργασιών από την Κεντροαριστερά. Εμένα δεν μου πάει η συνεργασία με τη Δεξιά. Θεωρώ ότι η Κεντροαριστερά μπορεί να δώσει λύσεις. Μακάρι να αρχίσουμε να το συζητάμε και να μπει ένα πλαίσιο διαλόγου πάνω σε αυτά».

Ο κ. Μαλέλης χαρακτηρίζει αποτυχημένες τις κυβερνήσεις της κρίσης καθώς, εφαρμόζοντας με λάθος τρόπο σκληρά μνημόνια, «φτωχοποίησαν την κοινωνία. Χωρίς στρατηγική, δίχως σχεδιασμό, δεν χτυπήθηκε καθόλου η ολιγαρχία, συνέχισε να κυβερνάει και να διοικεί. Ηρθε ο ΣΥΡΙΖΑ που ήταν μια ελπίδα και συνέβαλα κι εγώ στο να έρθει, καθώς ως μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡπρότεινα να μην ψηφίσουμε Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς πίστευα τότε σε κοινή κάθοδοΔΗΜΑΡ – ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015. Απογοητεύτηκα μετά, με τη συνέχιση ουσιαστικά της ίδιας πολιτικής. Χρειάζονται άλλες πολιτικές, πιστεύω ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος από τη σύγκρουση, που δεν σημαίνει και… όλεθρος. Υπάρχουν και άλλοι δρόμοι».

Σε ερώτηση για έξοδο από την Ευρωζώνη και επιστροφή στη δραχμή, ο κ. Μαλέλης τόνισε ότι στην Ευρωζώνη πρέπει να παραμείνουμε, αλλά να το διαπραγματευτούμε σκληρά.

“Δεν έχουμε στρατηγική. Φοβάμαι ότι αν πάμε ανεξέλεγκτα στη δραχμή, θα επικρατήσει χάος. Να πληρώνουμε τους δανειστές μας αλλά να τα βγάζουμε από ανάπτυξη. Ανάπτυξη όμως με φορομπηχτικές πολιτικές, μείωση εισοδημάτων, μαύρη εργασία, αύξηση του ΦΠΑ δεν γίνεται” κατέληξε.