Σταμάτης Μαλέλης στον ΣΚΑΪ: «Η κατάθλιψη σαρώνει. Πρέπει να την νικήσουμε»(βίντεο)

756

stamatis_malelis4

Κατάθεση ψυχής για την μάχη που έδωσε με το τέρας και το ξεκίνημα του νέου του site με σκοπό να βοηθήσει εκείνους που πάσχουν από κατάθλιψη έδωσε ο Σταμάτης Μαλέλης στην εκπομπή της Σοφίας Τσίπα «Ο κόσμος ανάποδα 2».

«Η κατάθλιψη αυτή τη στιγμή σαρώνει. Χρειάζεται όραμα κι ελπίδα για να νικήσεις τον μαύρο ήλιο. Να χαμογελάς και να βάζεις δύναμη. Την κατάθλιψη πρέπει να την νικήσουμε. Το τέρας δεν φεύγει ποτέ τελείως. Το θέμα είναι πως το αντιμετωπίζεις. Να μάθεις να το αντιμετωπίζεις. Όχι να το αποδέχεσαι, αλλά να του δίνεις και δυο χαστούκια. Για να έχεις τα εφόδια πρέπει να πας σε κάποιον άνθρωπο να μιλήσεις» είπε ο Σταμάτης Μαλέλης.

Μιλώντας για το νέο site που μόλις ξεκίνησε, www.kontasou.com, υποστήριξε πως «θα είμαι δίπλα στους ανθρώπους που πάσχουν από κατάθλιψη. Στο kontasou θα υπάρχουν προσωπικές μαρτυρίες ανθρώπων, απόψεις γιατρών και θα μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας online».

Η επιστροφή στον ΣΚΑΪ

«Έκανα καλά που επέστρεψα. Ήταν μια απόφαση που πήρα. Έπρεπε να γυρίσω στον ΣΚΑΪ. Όταν είσαι επαγγελματίας πρέπει να τα κάνεις όλα. Παλιά κάναμε πιο λαϊκή ενημέρωση και την υπηρέτησα με πάθος. Όταν βρέθηκα στο STAR ,μετά από έναν χρόνο αποτυχιών στον ενημερωτικό τομέα δοκιμάσαμε ένα άγνωστο δελτίο, lifestyle. Έπρεπε να πετύχουμε, δεν υπήρχε λύση. Πάντα θα υπάρχει το lifestyle γιατί ο κόσμος θα έχει ανάγκη από ένα παραμύθι».

Και πρόσθεσε πως «ο άνθρωπος πρέπει να είναι επαγγελματίας σε αυτό που κάνει. Να μας κάνουν κριτική αυτοί που δουλεύουν και όχι αυτοί που κάθονται στον καναπέ και στοχάζονται. Μου έχουν ασκήσει πολλές φορές άδικη κριτική».

26 χρόνια διευθυντής ειδήσεων

«Είμαι 26 χρόνια διευθυντής ειδήσεων. Έχω κάνει τα πάντα. Έχω κάνει λάθη. Πολλές φορές συμβιβάστηκα με λάθη. Η ψυχή οδηγεί και σε λάθος μονοπάτια. Μπορεί να ξεφύγουμε. Πλέον θα κάνω πράγματα που μ’αρέσουν και θέλω. Δεν συμβιβάζομαι.Αντέχω χωρίς την τηλεόραση. Ξέρει κανείς τι κάνω εκτός τηλεόρασης; Η ζωή μου είναι μια συνεχής αναζήτηση».