Σταμάτης Μαλέλης: Όραμά μου η πολιτική, η ανάγκη που νιώθεις να αλλάξεις τον κόσμο

160

 

2

Μια συνέντευξη από καρδιάς παραχώρησε στο περιοδικό Adore, o Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Star, κ. Σταμάτης Μαλέλης.

Ο Σταμάτης Μαλέλης μίλησε για το πρόσφατο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε:

”Όταν κάνεις μια ακραία ζωή και μια ζωή με πάθος, κάποια στιγμή θα την πληρώσεις. Αν είσαι ήσυχος άνθρωπος και νοικοκύρης δεν παθαίνεις εύκολα τέτοια πράγματα. Άρα ήταν και επιλογή μου το έμφραγμα. Ήξερα που πήγαινα, έβλεπα τις εξετάσεις. Με προειδοποιούσαν οι γιατροί. Δεν πήγαινα τυφλά. Τώρα νομίζω ότι το ξεπέρασα τελείως και βιώνω μία καινούρια ζωή.

Ποιες σκέψεις περνούσαν από το μυαλό σας στην εντατική; Τι θα θέλατε να ζήσετε που δεν το έχετε κάνει;

Να ζήσω στη Φλωρεντία μακριά από οποιαδήποτε προβληματισμό, να περπατάω και να βλέπω τα μουσεία, τα έργα τέχνης…

Για το βιβλίο, ”Το τέρας και εγώ”, ανέφερε:

Η κατάθλιψη είναι νόσος που είναι πανδημία στην Ελλάδα. Ήμουν ένας βαθιά καταθλιπτικός άνθρωπος, παραμένω μελαγχολικός, πολύ σπάνια χαμογελάω και έπρεπε κάποια στιγμή να δώσω ένα τέλος σε όλο αυτό. Το να γράψω το βιβλίο αυτό ήταν μία διαδικασία λύτρωσης για μένα.

Δώσατε τέλος;

Όχι. Μου έκανε όμως καλό και νιώθω ότι πρόσφερα. Είναι πολύ σημαντικό σε ανθρώπους με την ιδιοσυγκρασία τη δική μου να νιώθουν ότι προσφέρουν.

Ωστόσο μίλησε και για το όραμά του, την πολιτική:

Η πολιτική είναι μία διέξοδος;

Η πολιτική αυτή τη στιγμή είναι η ελπίδα. Για να ξεπεράσεις την κατάσταση πρέπει να έχεις ελπίδα.

Τώρα αυτό που μου λέτε πώς μπορείτε να το πείτε σε έναν νέο άνθρωπο;

Η πολιτική μπορεί να σου δημιουργήσει ένα όραμα. Πολιτική είναι η ανάγκη που νιώθεις να αλλάξεις τον κόσμο. Νιώθω την ανάγκη να βάλω ένα πετραδάκι να αλλάξει ο κόσμος. Και για μένα αυτό το όραμα είναι που με κρατάει στα πόδια μου.

Ανήκετε πολιτικά στη ΔΗΜΑΡ. Μπορεί ένας δημοσιογράφος να βγαίνει ανοιχτά και να υποστηρίζει κάποιο κόμμα; Δεν έχει αντίκτυπο στην εγκυρότητά σας αυτό;

Νομίζω ότι το έχω κατακτήσει αυτό. Δεν θέλω ποτέ να βρεθεί ο οποιοσδήποτε να μου πει ότι πρόβαλα περισσότερο τη ΔΗΜ.ΑΡ ή έριξα οποιοδήποτε άλλο κόμμα. Και δεν λέω για τα αφεντικά μου που μου έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη. Είμαι πολύ προσεκτικός.

Σε ποιες εκλογές θα κατεβείτε;

Δεν θα κατέβω στις εκλογές. Πολιτική δεν σημαίνει γίνομαι βουλευτής. Σημαίνει βοηθάω την κοινωνία. Θέλω μία κοινωνία με άλλη ηθική, με αναδιανομή του πλούτου. Έχω προτάσεις γιατί δουλεύω σκληρά πάνω σ’ αυτό.

 

1

 

Για τους στόχους του ανέφερε:

Θέλω να φύγουν όλοι οι παλιοί και να μπουν οι καινούριοι. Και όχι μόνο στο Star. Να συμφωνήσουμε όλοι οι διευθυντές. Μπορεί να ακούγεται ουτοπικό αλλά μπορεί να γίνει. Είμαστε μία ομάδα. Πρέ- πει να γίνει εισβολή νέων ανθρώπων σε όλα τα κανάλια, τελειώσαμε με τους παλιούς, δεν μπορούν να παράγουν νέα πράγματα. Στερούμε τη δυνατότητα από τους νέους ανθρώπους να εκφραστούν. Θα μας αναγκάσουν και εμάς να κάνουμε καινούρια πράγματα.

Ο έρωτας τι ρόλο παίζει στη ζωή σας;

Πρέπει να ερωτεύθηκα δυο- τρεις φορές στη ζωή μου. Τις δύο σίγουρα. Μία από αυτές ήταν η Σταματέρη. Τις άλλες δύο δεν θα τις αποκαλύψω. Με όλες μου τις πρώην είμαστε πάρα πολύ φίλοι και μάλιστα το νιώθουν ότι θα είμαι δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν.

Θα ξαναφτιάχνατε τη ζωή σας; Θα κάνατε ένα γάμο;

Ναι. Είμαι σε μία φάση που θέλω να ζήσω λίγο διαφορετικά. Έζησα πολύ έντονα και ακραία.

Στις σχέσεις σας ήσασταν πάντα πιστός;

Ήμουν πάντα άπιστος. Δεν θυμάμαι να ήμουν ποτέ πιστός. Ήμουν πιστός στο μπαρ του φίλου μου του Στέλιου. Γιατί ήταν έτσι ο τρόπος ζωής μου. Η σχέση σας με την κόρη σας;

Τέλεια. Νομίζω πως είναι η καλύτερη σχέση που είχα ποτέ. Ξύπναγα κάθε πρωί στις 7 για να πιω καφέ μαζί της, όταν έδινε εξετάσεις. Η κόρη μου έχει ανεχτεί πάρα πολλά πράγματα από μένα…