Σταϊκούρας: Τις επόμενες εβδομάδες το έκτακτο επίδομα για τη στήριξη των ευάλωτων

265

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι θα συνεχιστεί η επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου – Τις επόμενες ημέρες η νομοθέτηση του χαμηλότερου ΕΝΦΙΑ – Την ερχόμενη εβδομάδα οι προτάσεις της Κομισιόν για τη στήριξη των χαμηλότερων εισοδημάτων

«H ελληνική κυβέρνηση κάνει ήδη, και θα συνεχίσει να κάνει, το καλύτερο εφικτό για να περιορίσει τις αρνητικές συνέπειες της ακρίβειας», επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Σχετικά με την επίδοση της οικονομίας, αναφορικά με το ύψος της ανάπτυξης που ανακοινώθηκε την περασμένη Παρασκευή στο 8,3%, ο υπουργός τονίζει ότι «η ελληνική οικονομία, με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για το 2021, εμφάνισε μεγάλη ανθεκτικότητα και επέδειξε ισχυρή και βιώσιμη δυναμική». Ωστόσο αναφέρει ότι «όλα αυτά “θολώνουν” από το νέο -παγκόσμιο- περιβάλλον υψηλής αβεβαιότητας και ανασφάλειας. Περιβάλλον που απαιτεί ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση, σύνεση και αποφασιστικότητα. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον αυξημένων προκλήσεων, με βασικό χαρακτηριστικό την τεράστια αύξηση -κυρίως- του ενεργειακού κόστους, η ελληνική κυβέρνηση κάνει ήδη, και θα συνεχίσει να κάνει, το καλύτερο εφικτό για να περιορίσει τις αρνητικές συνέπειες της ακρίβειας».

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση:

* Θα συνεχίσει να επιδοτεί λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου.

* Μειώνει -περαιτέρω- τον ΕΝΦΙΑ, ώστε να στηρίξει το διαθέσιμο εισόδημα της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, κυρίως των χαμηλότερων εισοδηματικών στρωμάτων.

* Θα αυξήσει, για 2η φορά εφέτος, γενναία αλλά ρεαλιστικά, τον κατώτατο μισθό.

* Προχωρά τις επόμενες εβδομάδες, ανάλογα με την εκτέλεση του προϋπολογισμού και τον δυνητικό δημοσιονομικό χώρο, στην έκτακτη στήριξη αδύναμων συμπολιτών μας.

* Τέλος, αναζητά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, νέες “γραμμές άμυνας”, για πρόσθετη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney.gr

Πηγή: Newmoney.gr