Σπαρακτική ανάρτηση του σκηνοθέτη Κυριάκου Αγγελάκου για τον 5χρονο στον Κολωνό

278

Σπαρακτική ανάρτηση του σκηνοθέτη Κυριάκου Αγγελάκου για τον 5χρονο στον Κολωνό

Συγκλονίζει με τα όσα έζησε

Ραγίζει καρδιές ο σκηνοθέτης Κυριάκος Αγγελάκος, με την ανάρτησή του στην οποία περιγράφει πως έζησε την τραγωδία στον Κολωνό, με το διαμέρισμα που έπιασε φωτιά και είχε ως αποτέλεσμα το 5χρονο αγοράκι της οικογένειας που ζούσε σε αυτό να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Ο σκηνοθέτης και γείτονας της οικογένειας που κάηκε το σπίτι της, συγκλονίζει με τα όσα έζησε  και στην ανάρτησή του καταλήγει: «Αν το ΕΚΑΒ είχε έρθει νωρίτερα…».

Ολόκληρη η συγκλονιστική ανάρτηση

«Οδός Αλκυόνης, Κολωνός. Στην πίσω αυλή της πόλης.
Λίγο πριν τις 10 το βράδυ. Η πρώτη χειμωνιάτικη νύχτα.

Η μυρωδιά καμένου ξύλου εισβάλει στο δωμάτιο. Μια μυρωδιά γνώριμη από το 2010, τότε που ο κόσμος έκαιγε λουστραρισμένα ξύλα για να ζεσταθεί. Αρχίσαμε πάλι, σκέφτηκα, ενώ η μυρωδιά μου έκαιγε τα ρουθούνια και το λαιμό.

Λίγα λεπτά αργότερα, έντονη οχλοβοή, μπότες βαράνε δυνατά στις σκάλες, φωνές και η μυρωδιά γίνεται αποπνικτική.

Βγαίνω έξω και το στενό δρομάκι έχει γεμίσει κόσμο που κοιτάει την πολυκατοικία μας. Οι πυροσβέστες ανεβάζουν τη μανικά στο δεύτερο όροφο. Οι συγκάτοικοι της πολυκατοικίας με πιτζάμες στο κρύο σαν χαμένοι.

Δυο λεπτά αργότερα κατεβαίνει ο πρώτος πυροσβέστης με το πεντάχρονο αγοράκι στην αγκαλιά του. Τα χεράκια και τα ποδαράκια του αιωρούνται σαν εκκρεμές έξω από τα χέρια του διασώστη του. Το παιδάκι δεν έχει τις αισθήσεις του. Το ξαπλώνουν πάνω στο παγωμένο πεζοδρόμιο μπροστά στην μπαλκονόπορτα μου. Η μάνα του ουρλιάζει. Οι πυροσβέστες αρχίζουν να του κάνουν μαλάξεις στην καρδιά και η μάνα να του δίνει το φιλί της ζωής.