Σπαγγέτι με πέστο ρόκας και ντοματίνια

image_1480955302_84617622

Ποιος είπε ότι πέστο φτιάχνουμε μόνο με βασιλικό, για του λόγου το αληθές μια συνταγή με βάση ρόκα σπιρτόζα, μαϊντανό, αμύγδαλα αντί για κουκουνάρι κι ελληνικό κεφαλοτύρι αντί για παρμεζάνα.

Υλικά
1 πακέτο σπαγγέτι
1 ματσάκι ρόκα
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι αμύγδαλα με το φλούδι τους
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
ξύσμα από ½ λεμόνι
½ φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
½ κουτ. γλυκού αλάτι
¼ κουτ. γλυκού πιπέρι

 

Διαδικασία
Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους και τα στραγγίζετε.

Χτυπάτε στο multi όλα τα υλικά ξεκινώντας από τη ρόκα με το ελαιόλαδο. Σταδιακά ανοίγετε το multi για να σπρώξετε στο κέντρο τα φυλλαράκια από τις πρασινάδες που θα κολλήσουν στα τοιχώματα.

Μόλις το μίγμα γίνει ένας ομοιόμορφος πολτός, το ανακατεύετε καλά με τα σπαγγέτι και, αν θέλετε, σερβίρετε με επιπλέον τυρί ή φλοίδες παρμεζάνας, ντοματίνια κομμένα στη μέση και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.



Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.