Σοκαριστικό βίντεο: Πώς εξαπλώνεται ο κορωνοϊός μέσα σε σούπερ μάρκετ

74

Τεράστια είναι η εξάπλωση του κορωνοϊόυ μέσα σε σούπερ μάρκετ αφού όπως φαίνεται και στο βίντεο μπορεί να φτάσει μέχρι και δυο διαδρόμους μακριά.

Σοκ προκαλεί το βίντεο προσομοιώσεις που δημιούργησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Aalto στην Φινλανδία και το οποίο δείχνει πως εξαπλώνεται ο ιός αν ένα κρούσμα βήξει ενώ ψωνίζει στο σούπερ μάρκετ.

Στο βίντεο φαίνονται τα σταγονίδια -με κίτρινο και μπλε χρώμα- να εξαπλώνονται  σε δυο διαδρόμους του σούπερ μάρκετ, ενώ στη συνέχεια ο ιός παραμένει στον αέρα για αρκετά λεπτά.

Ο Φινλανδοί ερευνητές έφτιαξαν το βίντεο υπολογίζοντας πως ένας άνθρωπος με κορωνοϊό βήχει σε έναν διάδρομο σούπερ μάρκετ, την ώρα μάλιστα που ο εξαερισμός στον χώρο λειτουργεί κανονικά.

«Κάποιοι που είναι φορείς του κορωνοϊού μπορούν να βήξουν και να φύγουν αλλά πίσω τους θα αφήσουν πολύ μικρά σταγονίδια που πάνω τους έχουν τον ιό. Αυτά τα σταγονίδια, μπορούν να «εισβάλλουν» στο αναπνευστικό όσων βρίσκονται γύρω τους», ανακοίνωσε ο καθηγητής του πανεπιστημίου, Ville Vuorinen.