Σκωτία: Με πιστοποιητικό εμβολιασμού σε κλειστούς χώρους και νυχτερινά μαγαζιά

293

Εγκρίθηκε ειδικό σχέδιο από το Κοινοβούλιο του Εδιμβούργου για την υποχρεωτικότητα του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Την υποχρεωτικότητα επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού για τις μεγάλες εκδηλώσεις, ανάμεσα στις οποίες και οι έξοδοι στα νυχτερινά κέντρα, επιβάλλει  η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζιον.

Στο νομοσχέδιο, που έχει ψηφιστεί, αντιτίθενται οι Συντηρητικοί της κυβέρνησης της Σκωτίας, παρά το γεγονός ότι ο Μπόρις Τζόνσον σχεδιάζει να επιβάλει παρόμοια μέτρα στην Αγγλία.

Οι κανόνες που έχουν εγκριθεί από τους βουλευτές του Εδιμβούργου καθιστούν από 1ης Οκτωβρίου υποχρεωτικό το πιστοποιητικό εμβολιασμού, που σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις που αρνούνται να συμμορφωθούν με τα μέτρα θα παραβιάζουν τον νόμο.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, θα υπάρξει ειδικός κώδικος ο οποίος θα είναι προσβάσιμος μέσα από ειδική εφαρμογή smartphone, ωστόσο θα είναι δυνατή και η επίδειξη εκτυπωμένου χαρτιού για όλους όσοι δεν έχουν ευχέρεια με την τεχνολογία.

Το ειδικό πάσο θα ελέγχεται πριν από την είσοδο σε νυχτερινά κέντρα ή σε κλειστούς χώρους όπου συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου.

Ειδικότερα, το πιστοποιητικό θα είναι απαραίτητο για εσωτερικούς χώρους, χωρίς καθίσματα, με πάνω από 500 ανθρώπους, για εξωτερικούς χώρους, χωρίς καθίσματα, με πάνω από 4.000 κόσμου και για κάθε άλλη εκδήλωση με πάνω από 10.000 άτομα.

Το σχέδιο για τα ποστοποιητικά εγκρίθηκε από 68 βουλευτές της Σκωτίας, ενώ 55 καταψήφισαν.

Πηγή: in.gr