Σκέψεις για καλοκαιρινό φινάλε στην Premier League

68

Μπορεί η πανδημία του κορωνοϊού που πλήττει την παγκόσμια κοινότητα να έχει οδηγήσει όλα τα ποδοσφαιρικά – και όχι μόνο- πρωταθλήματα, στην επ’ αορίστου αναβολή, ωστόσο οι αρμόδιοι καλούνται να σχεδιάσουν το… μετά.

Επιμέλεια: Διονύσης Αργυρός

Αυτό φαίνεται να κάνουν οι άνθρωποι της Premier League οι οποίοι εδώ και εβδομάδες ρίχνουν στο… τραπέζι τα πιθανά σενάρια για την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου, με   9 αγωνιστικές να υπολείπονται.

Έπειτα από την τηλεδιάσκεψη των 20 συλλόγων του «νησιού» την περασμένη Παρασκευή και δεδομένου ότι η FIFA έχει αναβάλλει την αγωνιστική δράση για (τουλάχιστον) τους επόμενους δύο μήνες, το επικρατέστερο ενδεχόμενο είναι η πρωταθλήτρια ομάδα να αναδειχθεί επίσημα μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου. Θεωρητικά η έναρξη της νέας σεζόν είναι στις 8 Αυγούστου, αλλά λόγω της παρούσας κατάστασης, αυτή θα παρατεθεί για όσο χρειαστεί, καθώς μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας χρονιάς το διάλλειμα θα διαρκέσει μόνο δύο εβδομάδες «ροκανίζοντας» την θερινή προετοιμασία των συλλόγων.

Εκτός αυτού, σε κάθε περίπτωση η εκ νέου εκκίνηση της χρονιάς θα πραγματοποιηθεί αυστηρά κεκλεισμένων των θυρών, στην προσπάθεια να αποφευχθεί η επιδείνωση του ιού ακόμα και μετά το πέρας της καραντίνας.

«Η Premier League θα επανέλθει όταν είναι ασφαλές και κατάλληλο να το κάνει. Η ημερομηνία εκκίνησης εξετάζεται εντατικά αυτές τις ημέρες, από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με την κυβέρνηση συμβουλευόμενοι πάντα και την ιατρική καθοδήγηση. Έως τότε, υπομονή και μείνετε ασφαλείς», ήταν η σχετική ανακοίνωση της λίγκας.