Συναυλία συμπαράστασης στις δημοσιογράφους απεργούς πείνας- To Lay-Out.gr έδωσε το παρόν

 

22643351_528382814171937_182667244_o

Οι “Φίλοι του Μίκη Θεοδωράκη ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” πραγματοποίησαν εκδήλωση συμπαράστασης στις δημοσιογράφους-απεργούς πείνας.

Της Μαρίας Θωμοπούλου, Αλβάρας Μερκιόρι, Αλεξάνδρας Δημητριάδου

22635118_528382577505294_1859247812_n

 

ΛΑΛΑ

Τρίτη 17 Οκτωβρίου και ώρα 7.30 το απόγευμα. Το παλιό και το νέο αίμα της δημοσιογραφίας αλλά και απλός κόσμος που στηρίζει τις απεργούς πείνας συγκεντρώθηκε έξω από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ στο πεζοδρόμιο της οδού Ακαδημίας 20

Ημέρα απεργίας 7η

22561049_528382770838608_952407069_o

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι τραγουδιστές Νατάσσα Μωυσιόγλου, Τάκης Κωνσταντακόπουλος, Νατάσσα Παπαδοπούλου-Τζαβέλλα και στο μπουζούκι ο Παναγιώτης Ρέβης.τρα


τρα23

 


Το παρόν έδωσε και ο κ. Μανώλης Γλέζος μιλώντας με τις τέσσερις απεργούς δημοσιογράφους, υποστηρίζοντας κι αυτός με την σειρά του τον αγώνα τους.
γλε
γλε3

Η Μαρίνα Βήχου συνταξιούχος δημοσιογράφος είναι μια από τις απεργούς πείνας που μίλησε στην κάμερα του lay-out.gr

“Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι θανάτου”

ππ

Συνταξιούχος δημοσιογράφος κ. Καλιμάτης
“Εμείς πιστεύουμε πως ο αγώνας θα έχει αποτέλεσμα” 

 

 

 

Συνταξιούχος δημοσιογράφος κ. Φώτης Πανανάκης
“Δεν φταίει μόνο η κυβέρνηση…φταίνε και οι δικοί μας εκπρόσωποι, συνδικαλιστές” 

 

 


Συνταξιούχος δημοσιογράφος απεργός πείνας κ. Αφροδίτη Υψηλάντη
“Η σημερινή εκδήλωση έχει σκοπό να αφυπνίσει πρώτα τους συναδέλφους μας και μετά όλο τον ελληνικό λαό”

 

 

Συνταξιούχος δημοσιογράφος απεργός πείνας κ. Τζώρτζια Κοντράρου
“Είμαι στην 7η ημέρα απεργίας πείνας ζητώντας και διεκδικώντας τον ασφαλιστικό πόρο που η κυβέρνηση μας έκλεψε”

 

 

 

 

 

 

 

 

Capture

 

1. Η σημερινή κυβέρνηση κατάργησε με νόμο που ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2016, τον μοναδικό πόρο (αγγελιόσημο) που είχε το ΝΠΙΔ ως ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ για να καλύπτει τη λειτουργία του.

2. Το ελληνικό κράτος, επί 49 χρόνια από τότε που ιδρύθηκε ο ΕΔΟΕΑΠ, δεν πλήρωσε ποτέ για την περίθαλψη και την επικούρηση των σκληρά εργαζομένων στο χώρο του Τύπου. Τον νόμιμο πόρο που είχε ο ΕΔΟΕΑΠ μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2016 η κυβέρνηση δεν τον αντικατέστησε, όπως είχε συνταγματική υποχρέωση.

3. Από την άλλη πλευρά οι εκδότες παρακρατούν παράνομα από πέρυσι τον Σεπτέμβριο (τουλάχιστον) εισφορές από τους εργαζόμενούς χωρίς να τις αποδίδουν, ενώ οφείλουν στον ΕΔΟΕΑΠ και καθυστερούμενο αγγελιόσημο, το οποίο έχουν εισπράξει μέχρι την περίοδο που ίσχυε.

4. Με το PSI και το κούρεμα των ομολόγων χάθηκε μεγάλο μέρος των αποθεματικών του ΕΔΟΕΑΠ και έτσι μετά τον περασμένο Μάη για πρώτη φορά πληρώθηκαν εκπρόθεσμα κατά δύο μήνες οι επικουρικές συντάξεις και κατόπιν δανείου από τον ΕΦΚΑ. Ενώ αυτή τη στιγμή δεν έχει πληρωθεί η επικουρική του Σεπτεμβρίου.

5. Η σημερινή κυβέρνηση παρανομεί απροκάλυπτα επιτρέποντας στους βαρόνους της ενημέρωσης να μην πληρώνουν εργοδοτικές εισφορές, ενώ η κοινωνική ασφάλιση 16.754 εργαζομένων στον τύπο και των οικογενειών τους είναι αυτή τη στιγμή στον αέρα.

6. Κυβέρνηση και εργοδότες κάνουν μπαλάκι τους εργαζόμενους στον τύπο στη μεταξύ τους κόντρα για το θέμα της αδειοδότησης των καναλιών και κωλυσιεργούν με άκαρπες διαπραγματεύσεις την διασφάλιση της περίθαλψης και της επικουρικής σύνταξής τους.Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.