Συμμαχίες για τη νέα Δημοκρατική Παράταξη

o-stamatis-malelis-kai-i-gunaika-pou-tou-allakse-ti-zwi.w_l

Όλα έτοιμα είναι για την πρώτη Κυριακή των εκλογών για ανάδειξη ηγεσίας στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς.Ο Σταμάτης Μαλέλης σχολιάζει αυτό το σημαντικό βήμα στο νέο φορέα και τη νέα αρχή αυτής της πολιτικής ενέργειας.

 

Και έφτασε η ώρα που πολλοί πιστεύουν ότι θα αποτελέσει εφαλτήριο για τη νέα μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη.
Η ώρα της εκλογής του νέου αρχηγού της .
Θα κάνω μερικές επισημάνσεις που θεωρώ σοβαρές.
-Η προεκλογική περίοδος και η αντιπαράθεση των αρχηγών δεν πρόσφερε και πολλά στην κατανόηση θέσεων και πολιτικών.
-Στη νέα παράταξη θα πρέπει να υπερέχουν οι αριστερές, σοσιαλιστικές, σοσιαλδημοκρατικές και ριζοσπαστικές ιδέες.
-Η νέα παράταξη που εκκολάπτεται ΔΕΝ μπορεί και δεν πρέπει να είναι συμπλήρωμα της μιας η της άλλης πλευράς.
-Η Δημοκρατική Παράταξη μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημιουργία του Προοδευτικού πόλου. Αυτό φυσικά δεν γίνεται χωρίς το σπάσιμο των ταμπού και της δαιμονοποίσης όμορων δυνάμεων. Η Δημοκρατική Παράταξη πρέπει να κάνει τις αναγκαίες, ιστορικά, συμμαχίες. Εάν αυτές θα είναι τακτικές η στρατηγικές θα το δείξει η ζωή.

Η εκλογή του νέου αρχηγού εύχομαι να σημάνει και την αρχή μιας πολιτικής που θα οδηγήσει στη νέα κυρίαρχη και ηγεμονεύουσα παράταξη . Αυτό προυποθέτει ανοιχτά μυαλά και απόρριψη της πολιτικής των ίσων αποστάσεων.Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.