Σήμερα η δίκη για τον βιασμό του 19χρονου με νοητική υστέρηση στα Χανιά

340

amea12

Κατηγορούμενοι είναι ο πατέρας του παιδιού και ένας 66χρονος φίλος του – Ο δεύτερος κατηγορείται ότι  βίασε το παιδί όταν αυτό ήταν 14 ετών
Στα Δικαστήρια Χανίων αναβιώνει σήμερα η υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης του 19χρονου ΑΜΕΑ σε χωριό του Δήμου Πλατανιά.

Κατηγορούμενοι είναι ο πατέρας του παιδιού και ένας 66χρονος γείτονας.

Ο πρώτος κατηγορούμενος είναι ο πατέρας του 19χρονου ο οποίος κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία και κακοποίηση κατ’ εξακολούθηση. Σύμφωνα με την κοινωνική έρευνα που έγινε, αλλά και όσα εξομολογήθηκε το παιδί, ο πατέρας του το έδερνε και το κλείδωνε έξω από το σπίτι, με αποτέλεσμα να κοιμάται σε ένα παλιό, βρώμικο αυτοκίνητο, στα χωράφια ακόμα και πάνω σε δέντρα ενώ το τελευταίο διάστημα και μετά την παρέμβαση των κοινωνικών υπηρεσιών, τοποθετήθηκε ένα κρεβάτι σε εξωτερικό χώρο, προκειμένου να κοιμάται το παιδί.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος είναι ένας 66χρονος,  ο οποίος είναι φίλος του πατέρα του παιδιού και ο οποίος κατηγορείται ότι βίασε το παιδί που πάχει από νοητική υστέριση όταν αυτό ήταν 14 ετών.

Για την ίδια υπόθεση έχουν προφυλακιστεί και δύο ιερείς με τη δικογραφία σε βάρος να αφορά τέλεση γενετήσιας πράξης και κακοποίηση του ανηλίκου.

Στα Δικαστήρια έχει συγκεντρωθεί κόσμος για την υπεράσπιση του 19χρονου ο οποίος φιλοξενείται σε ίδρυμα της πόλης και έχει οριστεί για την υπεράσπιση του δικαστικός συμπαραστάτης.

Πηγή: protothema.gr