Συγκλονιστικό! Μέλη κυβερνητικών οργανώσεων έκλεβαν σωσίβια στη Λέσβο!

FBE25CD51D1AB17A1FE6D1CD7FA006C0Συνελήφθησαν από τις αρχές επτά εργαζόμενοι σε μη κυβερνητικές οργανώσεις στο Μόλυβο της Λέσβου, με την κατηγορία της κλοπής. Οι τρεις είναι υπήκοοι Ηνωμένου Βασιλείου, δύο από τις ΗΠΑ, ένας Ολλανδός και ένας Κύπριος.

Οι συλληφθέντες αφαίρεσαν 335 σωσίβια γιλέκα, από χώρο ιδιοκτησίας του Δήμου Λέσβου στην περιοχή του Μόλυβου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επτά υποστηρίζουν ότι πήραν τα σωσίβια προκειμένου να φτιάξουν υποστρώματα για να μένουν οι μετανάστες που περιμένουν να καταγραφούν στον εξωτερικό χώρο του κέντρου πιστοποίησης και καταγραφής στη Μόρια.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι συλληφθέντες έπαιρναν σωσίβια τα οποία φόρτωναν σε τρία αυτοκίνητα ιδιοκτησίας τους, προκειμένου να φωτογραφηθούν με αυτά σε ακτές «υποστηρίζοντας ότι δήθεν τα περισυλλέγουν, για να συγκεντρώσουν χρήματα από δωρεές για το ανύπαρκτο αυτό έργο τους».

Προσθέτουν ότι χιλιάδες σωσίβια υπάρχουν στις ακτές της Λέσβου, τα οποία και θα μπορούσαν να έχουν συγκεντρώσει οι συλληφθέντες, χωρίς να ταξιδέψουν στο Μόλυβο. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.