Σέρρες – «Είχα πληγές στο σώμα και έλεγα ότι είναι από τα ματς» – Αθλήτρια αποκάλυψε ότι έπεσε θύμα σωματικής βίας

151

Σέρρες – «Είχα πληγές στο σώμα και έλεγα ότι είναι από τα ματς» – Αθλήτρια αποκάλυψε ότι έπεσε θύμα σωματικής βίας

Με ένα κόκκινο πανό το οποίο ανέγραφε «Δεν είμαστε όλες εδώ! Λείπουν οι δολοφονημένες», οι παίκτριες της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Πανσερραϊκού έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα για τις γυναικοκτονίες που συγκλονίζουν τη χώρα μας τους τελευταίους μήνες.

Το πανό απλώθηκε πριν την έναρξη του παιχνιδιού Βόλεϊ της Β’ Εθνικής κατηγορίας, μεταξύ του ΜΓΣ Πανσερραϊκός και της ομάδας του ΓΣ Δράμας, το απόγευμα του Σαββάτου 11/12 στο Κλειστό Γυμναστήριο Σερρών.

Η πρωτοβουλία ήταν του εφόρου της ομάδας κ.Λάμπρου Μπορμπόκη που συζήτησε το θέμα με τα κορίτσια της ομάδας και πραγματοποιήθηκε η δράση ευαισθητοποίησης.

Η παίκτρια της ομάδας Καλλιόπη Βασιλιά, μιλώντας στο epiloges.tv, έκανε την αποκάλυψη πως και η ίδια στο παρελθόν έπεσε θύμα σωματικής και ψυχολογικής βίας από τον σύντροφο της όταν ήταν στην τρυφερή ηλικία των 20 ετών.

“Ήμουν τυχερή αναφέρει η Καλλιόπη“, καθώς κατόρθωσε να ξεφύγει, ωστόσο όμως τα ψυχολογικά κυρίως τραύματα  έμειναν χαραγμένα  μέσα της.

Αφορμή για να πάρει την γενναία απόφαση να ξεφύγει από την θηλιά που την έπνιγε στάθηκε μια  πρωτοχρονιά όταν συνειδητοποίησε ότι δεν είχε πολλές επιλογές.

Ενώ στη συνέχεια περιγράφει την ιδιαιτερότητα που ενώνει το θύμα με τον θύτη και προέτρεψε τις γυναίκες να μιλούν και να μην σιωπούν.

«Ήμουν από τις τυχερές νομίζω έγινε το μαγικό κλικ στο κεφάλι μου και τα άλλαξα όλα από την μέρα στην άλλη. Ήμουν ένα παιδί πολύ κοινωνικό και κατέληξα να είμαι με ένα φίμωτρο, με παρωπίδες, να βρίσκομαι μέσα σε μια χειριστική συμπεριφορά και χειριστική σχέση. Ουσιαστικά ήταν πάνω στο σώμα μου οι πληγές και έλεγα σε όποιον τις παρατηρούσε ότι είναι από τα παιχνίδια που κάνουμε. Ήταν σαν να πνίγομαι. Ήμουν σε ένα κέντρο διασκέδασης την Πρωτοχρονιά και πήγα έξω και ήθελα ή να αυτοκτονήσω ή να φύγω. Αυτό σκέφτηκα εκείνη την ώρα. Ή θα πέσω από δω που είμαι ή θα φύγω από αυτήν την σχέση. Την επόμενη μέρα κλειδώθηκα μέσα στο σπίτι μου τρεις μέρες προκειμένου να ‘εξαφανιστώ’ και εξαφανίστηκα» ανέφερε μεταξύ άλλων η Καλλιόπη Βασιλιά.

Πηγή: in.gr