Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην Κόρινθο – Έγινε αισθητός στην Αθήνα

329

Το εστιακό βάθος εντοπίστηκε στα 5 χιλιόμετρα και το επίκεντρο  21 χιλιόμετρα ανατολικά νοτιοανατολικά της Κορίνθου – Έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Αττικής – «Δεν εμπνέει ανησυχία» λεει ο   πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Γεωλογίας στο ΕΚΠΑ, Ευθύμης Λέκκας

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα  και είχε επίκεντρο 21 χιλιόμετρα ανατολικά νοτιοανατολικά της Κορίνθου.

Το εστιακό βάθος τους σεισμού εντοπίστηκε στα 5 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Αττικής, ενώ τόσο στο Λουτράκι, όσο και στην περιοχή κοντά στο επίκεντρο…  κούνησε για τα καλά. Ο σεισμός ήταν μικρής ισχύος, αλλά επιφανειακός, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματίες.

Στον Ισθμό της Κορίνθου προς το Σαρωνικό βρίσκεται το επίκεντρο του σεισμού που είχε εστιακό βάθος περίπου 5 χιλιόμετρα, πρόκειται δηλαδή για επιφανειακό σεισμό, όπως είπε στο protothema.gr ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Γεωλογίας στο ΕΚΠΑ, Ευθύμης Λέκκας.

Όπως είπε δεν έχει επιπτώσεις στην επιφάνεια, πέρα από το ότι έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Κόρινθο, αλλά και στην Αττική και είναι δυνατό να δώσει κάποιους μετασεισμούς. Η περιοχή είναι γνωστή για τη σεισμικότητά της και αν και η δόνηση δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία, ωστόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες και ο ΟΑΣΠ βρίσκονται σε επιφυλακή.

Συμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμος εντάσεως 4,1 ρίχτερ είχε στιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα και επίκεντρο 21 χλμ ανατολικά νοτιοανατολικά της Κορίνθου.

σεισμ

Πηγή: Πρώτο Θέμα