Σε πέντε μήνες έκλεψαν 28 δίκυκλα στα Ιωάννινα

Ήταν τόσο πολλά τα κρούσματα, που συστήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών της Ασφάλειας για τον εντοπισμό των δραστών.

Θα ξεχάσουν για πολύ καιρό τις βόλτες τους με κλεμμένα δίκυκλα δυο νεαροί Έλληνες που επί πέντε μήνες έκλεβαν δεκάδες μοτοποδήλατα και μοτοσικλέτες από δημοτικές οδούς και πυλωτές πολυκατοικιών στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.

Ήταν τόσο πολλά τα κρούσματα, που συστήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών της Ασφάλειας για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι «χτυπούσαν» από τις 21 Μαΐου ως την περασμένη Πέμπτη. Συνολικά, είχαν καταγραφεί 28 κλοπές και δυο απόπειρες κλοπής μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, τα μισά από τα οποία βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα σε διάφορα σημεία της πόλης όπου τα άφηναν οι δράστες αφού τα χρησιμοποιούσαν για μικρό χρονικό διάστημα, ενώ άλλα τα αποσυναρμολογούσαν και διέθεταν προς πώληση τα ανταλλακτικά τους.

Η έρευνα των αστυνομικών επικεντρώθηκε στην ανάλυση του τρόπου δράσης των δραστών κι έτσι ταυτοποιήθηκαν δύο νεαροί ηλικίας 24 και 17 χρόνων, οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή αντίστοιχα στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο επιχείρησης της Ασφάλειας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές δικύκλων κατ’ εξακολούθηση και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η Ασφάλεια συνεχίζει την προανάκριση για να εξιχνιάσει και άλλες κλοπές που ενδέχεται να έχουν διαπράξει.Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.