Σε νέα υψηλά το ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα – Στα €253 η μέση τιμή της μεγαβατώρας

204

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, η μέγιστη τιμή κλιμακώνεται στα €344

Σε υψηλά επίπεδα διαμορφώνονται την Τρίτη οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας για την αυριανή ημέρα.

Συγκεκριμένα, η μέση τιμή για το ρεύμα διαμορφώνεται αύριο στα 253,33 ευρώ ανά μεγαβατώρα ενώ η μέγιστη κλιμακώνεται στα 344 ευρώ.

Η ζήτηση ρεύματος όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, αναμένεται να κυμανθεί στις 302 γιγαβατώρες και θα καλυφθεί κατά κύριο λόγο από τις μονάδες φυσικού αερίου (47%) και ανανεώσιμες πηγές (29%). Ακολουθούν οι εισαγωγές και τα υδροηλεκτρικά (από 9%) και οι λιγνιτικές μονάδες με 7%.

Πρόσθετα μέτρα δρομολογεί η κυβέρνηση για την ενεργειακή κρίση

Μια σειρά από νέα μέτρα με σκοπό να αντιμετωπιστούν οι αυξημένοι λογαριασμοί και η ακρίβεια που έχει προκαλέσει η ενεργειακή κρίση, εξετάζει η κυβέρνηση.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, το πρώτο από τα μέτρα αυτά είναι η πληρωμή των λογαριασμών με δόσεις, ώστε οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να μετατοπίζουν κάποιες από τις υποχρεώσεις τους.

Επίσης, στα μέτρα που εξετάζονται περιλαμβάνεται ο διπλασιασμός του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης για τα Χριστούγεννα, περαιτέρω μείωση της προκαταβολής φόρου, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης πριν το 2023 και προσπάθεια για πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης πριν τις γιορτές.