Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Σάρλοτσβιλ στη Βιρτζίνια! Παρέμβαση Μελάνιας!

09XP-PROTEST-01-articleLarge

Διαδηλώσεις λευκών εθνικιστών και συγκρούσεις με αντιδιαδηλωτές! Δύο τραυματίες και έπεται συνέχεια!

Δύο τραυματίες τουλάχιστον – αυτός είναι ως τώρα ο απολογισμός των σημερινών διαδηλώσεων στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια των ΗΠΑ, από τις βιαιότητες στις συγκρούσεις μεταξύ εθνικιστών και πολέμιων αυτών. Η τοπική αστυνομία και ο κυβερνήτης κήρυξαν την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

march2

Την ώρα που έκαναν πορεία οι εθνικιστές στο κέντρο της πόλης Σάρλοτσβιλ  της πολιτείας Βιρτζίνια, αντιδιαδηλωτές μπήκαν στη μέση προκειμένου να τους εμποδίσουν να συνεχίσουν, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν εντονότατα βίαια επεισόδια, να πιαστούν στα χέρια και να ακολουθήσει το χάος. Η τοπική αστυνομία αναγκάστηκε να παρέμβει με χρήση χημικών, ώστε να διαλύσει τις συγκρούσεις που λάμβαναν χώρα.

Οι δύο τραυματισμένοι άνθρωποι μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε νοσοκομείο της πόλης. Τα τραύματα είναι άσχημα όμως δεν απειλείται η ζωή τους. Υπήρξαν και άλλοι πολλοί τραυματίες αλλά λόγω των πιο ελαφρών τραυμάτων δέχτηκαν επί τόπου πρώτες βοήθειες. Οι αστυνομικές αρχές κάνουν λόγο για μία σύλληψη ως τώρα, και αναμένεται ενδεχομένως συνέχεια στις συλλήψεις.

Για τα επεισόδια τοποθετήθηκε η Πρώτη Κυρία, Μελάνια Τραμπ, με ανάρτηση στο Twitter, σε μια προσπάθεια να παρέμβει:

 

«Η χώρα μας ενθαρρύνει την ελευθερία του λόγου, αλλά ας επικοινωνήσουμε χωρίς μίσος στις καρδιές μας. Κανένα καλό δεν βγαίνει από την βία».

flotus2Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.