Σε απομόνωση πόλη στην Κίνα εξαιτίας του νέου ιού

213

Προληπτικά μέτρα λαμβάνουν στην κινεζική πόλη Boυχάν (ξεκίνησε ο κοροναϊός) προκειμένου να προστατευθεί ο πληθυσμός από περαιτέρω εξάπλωση του ιού. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στην πόλη των εννέα εκατομμυρίων κλείνουν προσωρινά τα δίκτυα συγκοινωνιών ενώ παράλληλα γίνονται συστάσεις στους πολίτες να μην ταξιδεύουν.

 

Συγκεκριμένα, αναστολή δρομολογίων έχουμε από τις 10 το πρωί (τοπική ώρα) έως την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου σε λεωφορεία, μετρό, ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και υπεραστικούς σταθμούς. Επίσης, κλειστοί θα παραμείνουν οι μεταφορικοί σταθμοί για τους επισκέπτες.

Στο μεταξύ, στους 17 ανήλθε ο απολογισμός των νεκρών στην επαρχία Χουμπέι από τον νέο κοροναϊό, την ώρα που περαιτέρω αύξηση καταγράφει και ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Η επαρχία Χουμπέι έκανε λόγο για περίπου 500 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού.

Από την πλευρά του, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει συγκαλέσει έκτακτη συνάντηση στη Γενεύη, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο νέος ιός αποτελεί μια «διεθνή έκτακτη ανάγκη» για την παγκόσμια υγεία.

Ο ΠΟΥ θα αποφασίσει την Πέμπτη (23/01) αν θα κηρύξει παγκόσμιο συναγερμό για το ξέσπασμα του νέου ιού.

Σημειώνεται ότι η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας έχει παραδεχθεί ότι ιός μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ο εν λόγω ιός μοιάζει παρόμοιος με αυτόν που προκαλεί το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS), ωστόσο δεν φαίνεται να είναι τόσο θανατηφόρος. Ωστόσο οι ιοί ενίοτε μεταλλάσσονται και γίνονται πιο επικίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία.