Σχολεία: Απεργούν δάσκαλοι και καθηγητές σήμερα

263

Σχολεία: Απεργούν δάσκαλοι και καθηγητές σήμερα

Νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές προχωρούν σε κινητοποιήσεις.

Με προβλήματα θα πραγματοποιηθούν σήμερα τα μαθήματα στα σχολεία, κάποια εκ των οποίων ίσως παραμείνουν κλειστά, λόγω των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλλει δάσκαλοι και καθηγητές.

Ειδικότερα, στην πανεκπαιδευτική απεργία συμμετέχουν νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές, μετά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Προέδρων των ΕΛΜΕ να συστρατευθούν στη σημερινή κινητοποίηση κατά της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Όπως αποφάσισε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, ο αγώνας των εκπαιδευτικών θα συνεχιστεί, καλώντας τα μέλη της να συμμετάσχουν στις κινητοποίησεις, αποτρέποντας την υλοποίηση της αντιδραστικής αξιολόγησης.

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις των δασκάλων και των καθηγητών έχουν εξαγγείλει εικοσιτετράωρη απεργία για σήμερα, Τετάρτη, υποστηρίζοντας ότι «η στόχευση του Υπουργείου είναι να καθυποτάξει τους εκπαιδευτικούς μέσω της ατομικής αξιολόγησης, προκειμένου να αποδεχτούν ένα σχολείο το οποίο διαχρονικά υποβαθμίζεται για την πλειοψηφία των παιδιών που προέρχονται από τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα, που βάζει ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια σε όσα παιδιά θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους».

Αντίθετοι στην αξιολόγηση και οι δάσκαλοι

Με απεργιακές κινητοποιήσεις απαντούν και οι δάσκαλοι στην ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, με τη ΔΟΕ να κηρύσει 24ωρη απεργία για σήμερα Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, καλώντας τους εκπαιδευτικούς να λάβουν μέρος στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας.

«Οι εκπαιδευτικοί δε φοβόμαστε την “αξιολόγηση”, δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε, δεν αντιδρούμε γιατί δε θέλουμε να “ξεβολευτούμε” όπως λένε τα διάφορα παπαγαλάκια αλλά γιατί θέλουμε να προστατεύσουμε το δημόσιο σχολείο, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητ(ρι)ών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών», τονίζει η ΔΟΕ στη σχετική ανακοίνωση.

Όπως σημειώνεται, «οι εκπαιδευτικοί εξετάζουν κάθε μέρα κριτικά και αυτοκριτικά τη δουλειά τους, στους συλλόγους διδασκόντων ανταλλάσσουν σκέψεις και προτάσεις για να γίνει καλύτερη η σύνθετη παιδαγωγική πράξη. Αυτή ακριβώς η διαδικασία είναι που ζητάμε να στηριχθεί ουσιαστικά από το κράτος. Τα κριτήρια της αξιολόγησης, που προωθεί η κυβέρνηση, δεν έχουν καμία σχέση με αυτή την ανάγκη».

«Οι εκπαιδευτικοί θα βγούμε νικητές. Εμείς θα γίνουμε ασπίδα υπεράσπισης των μορφωτικών δικαιωμάτων απέναντι στο σχολείο της κατηγοριοποίησης», συμπληρώνει η ΔΟΕ.