Σάσα Σταμάτη: «Πυρά» κατά των ΜΜΕ για το διαζύγιο Βανδή – Νικολαΐδης

276

Σάσα Σταμάτη: Βαρύ πένθος για την δημοσιογράφο | in.gr

Το «μείζον» θέμα των τελευταίων ημερών δεν είναι άλλο από το διαζύγιο Δέσποινας Βανδή και Ντέμη Νικολαΐδη μετά από 18 χρόνια κοινής πορείας.

Η Σάσα Σταμάτη τοποθετήθηκε και εκείνη πάνω στο θέμα μέσω του parapolitika.gr και «έριξε πυρά» σε όσους δηλώνουν φίλοι του ζευγαριού, όμως παρ’ όλα αυτά συμμετέχουν στην λεγόμενη «ανθρωποφαγία» των ΜΜΕ.

«Το μόνο διαζύγιο, που θα έπρεπε να μας απασχολεί είναι αυτό των ΜΜΕ από την ανθρωποφαγία και όχι της Δέσποινας Βανδή και του Ντέμη Νικολαΐδη», ξεκινάει το κείμενο της η διάσημη δημοσιογράφος.

«Πόσες άραγε ουγκιές ηλεκτρονικό μελάνι μπορεί να έχουν χυθεί από χθες το πρωί για το περίφημο “διαζύγιο της χρονιάς”; Εντάξει παιδιά, κατανοητό. Δεν μιλάμε για τον Μίμη και την Δέσπω από την πάνω γειτονίτσα. Πρόκειται για ένα από τα μακροβιότερα και διασημότερα ζευγάρια της χώρας, που μετά από 19 χρόνια και δύο παιδιά (το τονίζω γιατί έχει σημασία) αποφάσισαν να ανακοινώσουν με τον πλέον ώριμο και πολιτισμένο τρόπο, πως τραβάνε πλέον δρόμους χωριστούς. Δύο άνθρωποι που 19 χρόνια τώρα δεν έχουν δώσει λαβή, σέβονται ο ένας τον άλλο, έχουν μοιραστεί αγωνίες και χαρές, αλλά έφτασε η στιγμή να χωρίσουν οι δρόμοι τους», εξηγεί η Σάσα Σταμάτη πριν ρίξει τις “πρώτες βολές”.

«Και άρχισαν τα όργανα…όπου όργανα βλέπε δημοσιεύματα με ανασκοπήσεις, δημοσιεύματα αναλύσεις, δημοσιεύματα λιτά και ενημερωτικά και βέβαια, δημοσιεύματα “αποψάρες”. Και εγώ τα δέχομαι όλα. Ακόμα και αυτά τα τελευταία. Με μία μόνο προϋπόθεση. Πως κάνουν “κρα”. Πως υποδηλώνουν από τον τίτλο μέχρι την υπογραφή ότι ανήκουν σε μία συγκεκριμένη κατηγορία. Αυτό δεν μπορώ να χωνέψω (επειδή, στην πραγματικότητα, δεν θέλω) είναι τα άρθρα που, ρε παιδί μου, μπερδεύουν και που φέρουν και υπογραφή άλλοτε φίλων. Έχουν ίσως έναν τίτλο που θα ταίριαζε σε ενημερωτικό, ξεκινούν ως ανασκόπηση, προχωρούν στην ανάλυση και μοιάζουν να τελειώνουν εκεί όμως (και αυτό το όμως είναι το φαρμακερό) με μια δεύτερη ανάγνωση, είναι κείμενα με σπαρμένες αποψάρες. Και μάλιστα, δηλητηριώδεις αποψάρες. Από αυτές που βγάζουν χολή και που συναντά κανείς μονάχα σε χωράφια σπαρμένα με προσωπικές διαφορές και, γιατί όχι(;) συμφέροντα! Αποψάρες όμως, που όταν μιλάμε για δύο ανθρώπους (ε ναι, εκεί που φτάσαμε ας δηλώσω το αυτονόητο: είναι, πρωτίστως, άνθρωποι η Δέσποινα και ο Ντέμης) σε ένα εξαιρετικά σημαντικό σημείο της ζωής τους, είναι από αχρείαστες έως σιχαμερά βλαβερές. Από αυτές που θα σήκωναν ακόμα και την παρέμβαση του νόμου αν ήταν τοσοδά λιγάκι πιο καταφανείς. Αν σε αυτή την εξίσωση- μπάχαλο, προσθέσεις και τον παράγοντα παιδιά, δυο παιδιά που είναι πλέον σε ηλικία να αντιλαμβάνονται και να παρατηρούν όλα τα νοσηρά που υπονοούνται για τους γονείς τους τα τελευταία 24ωρα, τότε καταλαβαίνεις για ποιον ακριβώς λόγο πήρα λίγο χρόνο για να γράψω αυτό εδώ το κατεβατό με χέρια που τρέμουν»συνεχίζει.

«Κάπου ώπα” δηλαδή! Ό,τι κι αν νομίζετε ότι ξέρετε, όσα κλικ κι αν νομίζατε ότι θα κερδίζατε, όσους πόντους κι αν θεωρείτε ότι κερδίζετε ψελλίζοντας ύπουλα βδελύγματα για την ιδιωτική ζωή δύο πρώην συντρόφων και -για πάντα- γονιών, κρατήστε το για τις μεταμεσονύκτιες συζητήσεις στο μπαλκόνι σας και μην το βγάζετε παραέξω. Γιατί, τελικά, οι πόντοι δεν προτίθενται αλλά αφαιρούνται και μάλιστα στο πολλαπλάσιο και μετά… πώς θα μας κοιτάτε στα μάτια; πώς θα κοιτάξετε την Δέσποινα ή τον Ντέμη όταν θα παρακαλάτε για το επόμενο εξώφυλλο στο περιοδικό σας;», καταλήγει η δημοσιογράφος.