Σαρηγιάννης : «Αχίλλειος πτέρνα» τα ΜΜΜ – Οι διασωληνώσεις μπορεί να φτάσουν τις 600 τον Μάρτιο

260

Σαρηγιάννης : «Αχίλλειος πτέρνα» τα ΜΜΜ – Οι διασωληνώσεις μπορεί να φτάσουν τις 600 τον Μάρτιο

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης ο οποίος εμφανίστηκε ανησυχητικός για το διάστημα που πρόκειται να ακολουθήσει και την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Ο Σαρηγιάννης αναφέρθηκε στα αυξημένα κρούσματα της COVID-19 που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο και τόνισε πως ήταν κάτι που περιμέναμε.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Σαρηγιάννης συνέδεσε την άνοδο των κρουσμάτων του κοροναϊού με την αύξηση της κινητικότητας μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «είναι λογικό αποτέλεσμα».

Παράλληλα, τόνισε πως τον ανησυχεί ο συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς, λέγοντας πως είναι τα ΜΜΜ είναι μια «αχίλλειος πτέρνα», ενώ πρόσθεσε πως «αν δεν »γεννήσουμε λεωφορεία», όπως χαριτολογώντας έλεγαν κάποια μέλη της κυβέρνησης, μπορούμε να μειώσουμε το ιικό φορτίο σε αυτά με συσκευές απολύμανσης του αέρα» με καλύτερο αερισμό.

Η σωστή χρήση μάσκας

Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη για σωστή χρήσης της μάσκας, ενώ δεν πρέπει να μιλάμε δυνατά, να τραγουδάμε ή να φωνάζουμε όσο τη φοράμε.

Αναφερόμενος στις μεταλλάξεις επεσήμανε πως είναι κάτι που απασχολεί τους ειδικούς, ενώ ευτυχώς είμαστε ακόμα στην αρχή.

Μάλιστα, προβλέπει πως ενώ έχουμε αποσυμφορήσει το σύστημα υγείας, με την πληρότητα σε ΜΕΘ να φτάνει το 48%, από τα μέσα Μαρτίου είναι πιθανό να καταγραφεί νέα αύξηση, με τις γεμάτες κλίνες να φτάνουν και πάλι τις 600.

Τέλος, σχετικά με το επικείμενο άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων από τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, σημείωσε πως θα πρέπει να γίνονται περισσότερα τεστ σε παιδιά και δασκάλους, ώστε «να σπάσουμε γρήγορα τις αλυσίδες μετάδοσης και να βρούμε αν είναι μεταλλαγμένα κρούσματα η όχι».

Πηγή: in.gr